Naslovnica / Črna kronika / Močan smrad po kloru je priklical gasilce

Močan smrad po kloru je priklical gasilce

Na območju nekdanje smodnišnice je bilo proti večeru moč zaznati močan vonj po kloru, ki ga je bilo vonjati tudi ponekod v mestu.

Okoli 19:30 so gasilce poklicali iz kamniškega Kikštarterja, kjer so zaznali močan  vonj po kloru, ki je predvidoma prihajal iz kanalizacije. Na prizorišču so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so pregledali prostore in okolico ter izmerili morebitno prisotnost nevarnih plinov, vendar vira smradu oz. plina, kljub temu, da so z elektronskimi napravami pregledali tudi širšo okolico smodnišnice ter kanalizacijske vode v Mekinjah, centru Kamnika, Nevelj, Tunjiške ter Zikove, niso uspeli odkriti.

Po navedbah uporabnikov Kikštarterja se tovrsten vonj na tem območju ni pojavil prvič, le-da je bil danes še posebej izrazit in dolgotrajen.

Za vsak slučaj smo vse skupaj preverili še v bližnji Vratarnici, kjer vsak dan kuhajo kaj dobrega, vendar so nam smeje zagotovili, da danes za malico danes ni bilo pasulja ali kake druge morebitne plinotvorne jedi, zato obstaja precej večja možnost, da je vzrok vonja po plinu najbrž posledica neodgovornega ravnanja kakega posameznika, ki je v kanalizacijo zlil nekaj takšnega, česar ne bi smel.