Naslovnica / NOVICE / Moji občutki ob terapijah – zahvala

Moji občutki ob terapijah – zahvala

V Cirius-u se šolam od leta 2007, takrat sem začela hoditi v prvi razred osnovne šole. To šolo so mi priporočili predvsem zaradi moje gibalne oviranosti in mojega stanja z gibljivostjo nasploh. V samem zavodu izvajajo različne terapije. Obiskovala sem različne terapije in od teh mnogih terapij mi prav vse niso koristile.

Najbolj sta mi koristili fiziotepija in delovna terapija. Veliko terapevtov sem menjala, odkar sem v zavodu. Zadnja tri leta me ima v fizioterapiji Darja Popovič. Moji cilji na sami fizioterapiji so bili ZELO JASNI, veliko sem vztrajala na področju vstajanja, hoje in stoje s hoduljo in po tolikih letih vstrajanja in MOČNE BORBE, mi je z MOČNO VOLJO, le USPELO! Moji občutki so ob stoji s hoduljo FENOMENALNI! Marsikdo od mojih vrstnikov, ki ne hodijo, ne občutijo, kakšen dar imajo v sebi. Drugim je HOJA in STOJA na svojih lastnih nogah samoumevna, ker ne razumejo, kakšni občutki prelivajo gibalno oviranega, ko stopi na LASTNE NOGE!

Delovna terapija me je zelo veliko naučila in ob vsem tem je bilo potrebno veliko energije, psihične ter fizične koncentracije. Že trinajst let dela z menoj delovna terapevka Martina Lenček, s katero sva se spoznali že na uvajanju, ko sem bila še v vrtcu. Nastopil je trenutek, ko sem prestopila prag zavoda in z delovno terapijo sem pričela pri njej. Že od samega začetka imava poseben stik in se tudi tikava. Najini začetki terapije so bili zelo težki in naporni, tako psihično kot fizično. Veliko truda, energije in napora je bilo vloženega v samo držo glave, sprostitev roke itd …

Moja največja želja je bila, da ne bi bila več toliko odvisna od drugih ljudi in da bi bila malo bolj samostojna. Kljub moji hudi gibalni oviranosti je Martina verjela v to, da bom lahko nekoč sama vozila električni voziček.

Takrat sem bila v tako slabem stanju, da še moja starša nista verjela, da bom sploh kdaj v življenju lahko samostojno vozila električni voziček in res. Na URI – Soča me je prav ona, Martina, zagovarjala, da sem dobila električni voziček. Z zelo počasnimi koraki me je uvajala. Najprej mi je morala dopustiti, da en krog naredim sama, potem pa sva pričeli z resnim uvajanjem.

Prvi voziček, ki sem ga imela, še ni imel funkcije stojke. Sama sem bila z vozičkom kar zadovoljna, tudi sami zaposleni pri firmi vozička so bili zelo v redu in prijazni, vendar niso bilo tako hitro odzivni kot je zdajšna firma in mi niso nudili nadomestnega vozička med tem, ko so mi prilagajali mojega za moje izredne potrebe in želje glede na uporabnost. Z novim vozičkom, sem več kot zadovoljna, ker mi nudijo več za moje potrebe in želje. Mojima terapevtkama sem več kot hvaležna, da že več let vlagata trud vame in delata z menoj. Martini sem še posebej hvaležna zaradi tega, ker se že dolga dolga leta trudi z mano in rezultati so enkratni, še posebej po letošnji nadvse intenzivni treapiji. Po aplikaciji butolina so bili rezultati odlični. Res je bilo super, vse mišice so se mi sprostile in lahko sem delala, česar prej nisem mogla: preprejem iz roke v roko, sklenjene roke, itd…

DRAGI MOJI TERAPEVTKI!!!

Neskončno sem vama hvaležna in vesela za moje vse moje napredke. Res sem vama iz srca hvaležna za vse, kar sta do sedaj naredili zame.

Rada vaju imam.

Vajina borka Ana

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve