Naslovnica / NOVICE / Motniški gasilci so bogatejši za novo vozilo in prikolico

Motniški gasilci so bogatejši za novo vozilo in prikolico

S parado in veselico so gasilci in gasilke PGD Motnik slavnostno predali namenu svojo novo gasilsko vozilo in prikolico, župana občin Vransko in Kamnik pa sta podpisala dogovor o skupnem izvajanju intervencij na mejnih območjih sosednjih občin.

Včeraj popoldan so motniški gasilci in gasilke s slovesnostjo in gasilsko parado tudi uradno prevzeli ključe novega gasilskega vozila GVM-1 in gasilske prikolice PMB-1, za katere se nadejajo, da ju bodo uporabljali bolj v mirodobne, kot v intervencijske namene.

Na slovesnosti in paradi ob prevzemu novega vozila so se motniškim gasilcem včeraj pridružili gasilski tovariši in tovarišice iz cele kamniške občine ter tudi iz sosednje občine Vransko, s katerimi motniški gasilci že dlje časa dobro sodelujejo.

Začetki gasilstva v Motniku segajo v leto 1900, ko se je 22 motniških mož in fantov 15. avgusta zbralo na ustanovnem občnem zboru Požarne brambe Motnik, njihovo prostovoljno gasilsko društvo pa zdaj šteje že 165 dobro organiziranih in opremljenih, predvsem pa zelo aktivnih in zagnanih članov in članic.

 

V slavnostni paradi, ki je, na čelu z narodnimi nošami, skozi Motnik prišla ob koračnicah Mestne godbe Kamnik, so sodelovali gasilci in gasilke iz domala vseh kamniških gasilskih društev, kot že omenjeno, pa so se jim pridružili tudi gasilski tovariši in tovarišice iz sosednje občine Vransko.

Ob tem je potrebno poudariti, da včerajšnja gasilska slovesnost v Motniku, ni bila pomembna zgolj zaradi prevzema novega vozila in prikolice, ampak tudi zaradi tega, ker sta župana občin Kamnik in Vransko, Marjan Šarec in Franc Sušnik, podpisala dogovor o skupnem izvajanju intervencij gasilskih enot PGD Motnik, PGD Vransko in PGD Ločica pri Vranskem na mejnih območjih obeh občin, kar bo v prihodnje v marsičem olajšalo in poenostavilo že do sedaj dobro medsosedsko gasilsko sodelovanje, bržkone pa pripomoglo tudi k še hitrejšemu in še učinkovitejšemu posredovanju ob intervencijah.

Motniški gasilci so se vsem botrom novega vozila ter prikolice, ob koncu blagoslovil motniški župnik Miran Klevišar, zahvalili s posebnimi priznanji, nato pa se, po končanem programu, skupaj s sokrajani in prijatelji, poveselili še na veselici ob glasbi ansambla Poljanšek.

Fotogalerija