Naslovnica / Črna kronika / Motorist je bil prehiter in »pod gasom«

Motorist je bil prehiter in »pod gasom«

Po ugotovitvah policistov sta včerajšnji prometni nesreči na kamniški obvoznici botrovala prevelika hitrost in alkohol.

Kot smo že poročali, je včeraj zvečer, par minut po 20. uri, je na kamniški obvoznici prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena ter poškodovana voznik motornega kolesa in voznica avtomobila.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, so policisti z zbranimi obvestili in ogledom kraja nesreče ugotovili, da je voznik motornega kolesa vozil po kamniški obvoznici iz smeri Duplice proti Kamniku, ko je, na odseku med semaforiziranim prehodom za pešce pri Titanovi brvi na Perovem ter Ciriusom, izgubil oblast nad motorjem ter padel po vozišču, ob padcu pa je motorno kolo zdrselo na nasprotni vozni pas ter trčilo v osebni avto znamke Renault Clio, ki ga je v tistem trenutku nasproti pravilno pripeljala voznica.

Ob padcu in trčenju sta bila, k sreči le lažje, poškodovana tako motorist, kot tudi voznica. Oba poškodovanca je oskrbela ekipa Nujne medicinske pomoči Kamnik, ki je motorista z reševalnim vozilom odpeljala na nadaljnje zdravljenje in diagnostiko v Ljubljano, medtem ko je voznica Clia zdravniško pomoč kasneje poiskala sama.

Na prizorišču nesreče so, razen policistov in reševalcev, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine.

 

Policisti so z alkotestom ugotovili, da je motorist vozil pod vplivom alkohola, saj je meritev pokazala 0,55 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Zaradi prometne nesreče in odstranjevanja njenih posledic, je bila kamniška obvoznica kako uro in pol zaprta za ves promet v obe smeri.