Naslovnica / NOVICE / Motoristična sezona se bo letos začela že kmalu

Motoristična sezona se bo letos začela že kmalu

Člani in članice SSC Racing Teama so tudi letos, pred skorajšnjim začetkom motoristične sezone, v osrednjem kamniškem nakupovalnem središču Qlandia pripravili predstavitev dirkalnikov in tekmovalne sezone, kot običajno pa so tudi tokrat, razen predstavitvi dirkalnikov in tekmovalnega programa, veliko pozornost namenili varni vožnji ter preventivi, saj motoristi zagotovo sodijo med najbolj izpostavljene udeležence v prometu na naših cestah.

Sodeč po pomladem vremenu, ki najbolj neučakane motoristične navdušence že kar nekaj časa mami na ceste, se utegne letošnja motoristična sezona začeti precej prej, kot običajno. Zato so si razstavljene motorje v Qlandiji, razen vseh, ki bi svoje jeklene konjičke najraje zajahali že kar danes, z zanimanjem ogledali tudi številni obiskovalci kamniške Qlandije.

Pozornosti pa niso vzbudili zgolj dirkalniki, ampak tudi policijsko motorno kolo, saj so se članom SSC Racing Teama na  predstavitvi, predvsem s preventivnim namenom opozarjanja na nevarnosti v prometu, tudi tokrat pridružili motorizirani policisti in predstavniki Agencije za varnost prometa.

Članice in člani SSC Racing Teama, ki bodo svoje dirkalnike v Qlandiji razstavljali tudi jutrišnjo nedeljo, pravijo, da jih še posebej veseli, da se njihovih tekmovanj na urejenih dirkališčih, udeležuje vse več motoristov.

 

Lani jih je bilo že prek 150, najbolj pa jih veseli, da se jim pridružujejo predvsem mladi, hitrosti željni, vendar povečini še ne tako izkušeni motoristi, ki imajo na ta način možnost, da organizirano in varno preizkusijo moč ter hitrost svojih motorjev, po cestah pa vozijo varno, preudarno in skladno s predpisi, saj se zavedajo, da je dirkanje na običajnih cestah nevarno, nedovoljeno in da tamkaj pravzaprav nima kaj iskati.

Naj se letošnja motoristična sezona začne, vsem motoristom pa želimo varno in srečno vožnjo brez nezgod in poškodb, predvsem pa brez smrtnih žrtev.