Naslovnica / KULTURA / MPZ Cantemus se v novo sezono podaja z visokimi cilji

MPZ Cantemus se v novo sezono podaja z visokimi cilji

Mešani pevski zbor Cantemus iz Kamnika v četrtek, 3.9.2015, začenja že svojo 38 sezono delovanja. Tokrat so cilji, ki smo si jih zastavili z našo zborovodkinjo Matejo Kališnik, še posebej visoki.

Četrtki so od 19:30 do 22:30 namenjeni rednim skupnim vajam, ob ponedeljkih pa imamo med 20 in 22 uro še sekcijske vaje.

Prvi nastop v novi sezoni bo že 10. oktobra, v tem mesecu bo tudi ponovitev Muzikla Zeleni Jurij, kjer sodelujemo s folklorno skupino Tine Rožanc. 23. oktobra bomo nastopili na koncertu, kjer bomo predstavili naše tekmovalne pesmi za regijsko tekmovanje pevskih zborov. Naslednji dan pa bomo v Adergasu ponovili še koncert Marije pesmi, s katerim smo zaključili preteklo sezono. Novembra bomo še dvakrat predstavili naš tekmovalni program, potem pa gre zares 14.11. v Škofji Loki na regijskem tekmovanju. 19.11. pa bomo v OŠ Šmartno v Tuhinju pripravili dobrodelnik koncert. Leto bomo tradicionalno zaključili z Božičnim koncertom. Termina 25. december v Kamniku v cerkvi sv. Jakoba in 26. december v Tunjicah v cerkvi sv. Ane v Tunjicah sta že dogovorjena.

V novem letu nas, kot po navadi, čaka najprej ob kulturnem prazniku Občinska revija pevskih zborov. Februarja bomo ob intenzivnih vajah izvedli tudi delavnico vokalne tehnike. Delo pa bo intenzivno usmerjeno v sodelovanje na državnem tekmovanju Naša pesem Maribor, ki bienalno poteka v mesecu aprilu. Sezono bomo junija zaključili z letnim koncertom.

Vabimo nove pevke in pevce, ki bi se nam radi pridružili, da pridejo na našo prvo vajo v četrtek, 3. 9., ob 19.30 v Glasbeno šolo Kamnik, Kajuhova pot 11. Za dodatne informacije pokličite Manco (041-227-488).

Cic