Naslovnica / ŠPORT / Na Dnevnikovem triatlonu v Portorožu osemnajst odličij za Trisport iz Kamnika

Na Dnevnikovem triatlonu v Portorožu osemnajst odličij za Trisport iz Kamnika

Člani Triatlonskega kluba Trisport so na Dnevnikovem triatlonu v Portorožu osvojili kar 18 medalj, če pa tem prištejemo še tiste iz absolutnih rezultatov, pa jih je še bistveno več.

Dnevnikovega triatlona se je to nedeljo, 7. junija 2015, udeležilo kar 46 kamniških Trisportovcev, ki so osvojili kopico odličji, kar je glede na to, da je bilo tekmovanje, spričo visokih temperatur, naporno ne le za tekmovalce, ampak tudi za gledalce, še toliko večji uspeh.

Prireditev se je začela v dopoldanskem času, ko se je najprej tekmovalo v super sprint triatlonu in nato še v sprint triatlonu.

V super sprintu je bila absolutna zmagovalka Tjaša Vrtačič, med fanti pa je Jan Škrjanc na tem odru stopil na drugo stopničko, medtem jo je bil v Sprintu absolutni zmagovalec Matevž Planko, Klemen Bojanc, pa je osvojil tretje mesto.

Najmlajši so se pomerili v dveh različnih razdaljah akvatlona. Na drugo mesto so se uvrstili Zarja Pančur, Lina Ilar, Nik Belaj in Nal Ilar na tretje pa Ema Bernot in Anže Dežman.

V popoldanskem času pa se je v portoroški marini in v samem centru Portoroža odvijalo tekmovanje v olimpik triatlonu, kjer je na najvišjo stopničko v absolutni konkurenci stopil Žiga Podbevšek, kar je še posebej velik dosežek tudi zaradi tega, ker je Žiga sploh prvič nastopil na tej razdalji (1,5km plavanja, 40km kolesarjenja in 10 km teka).

Nič slabše se nista odrezala tudi veterana Miro Kregar in Matic Romšak, ki sta v svoji kategoriji (veterani III) osvojila prvo in drugo mesto, prvo mesto v kategoriji veteranov IV, pa je osvojil tudi Bojan Trojar.

Vsekakor je bil nedeljski Dnevnikov triatlon za člane TK Trisport več kot uspešen, saj so medalje osvojili:

1.mesto: Tjaša Vrtačič, Jan Škrjanc, Matevž Planko, Žiga Podbevšek, Miro Kregar in Bojan Trojar.
2.mesto: Ajda Ahačič, Klemen Bojanc in Matic Romšak.
3.mesto: Urška Bernot, Domen Obreza in Andreja Gradišar.

Foto: TK Trisport