Naslovnica / NOVICE / Na domžalski »Kuhni na plac« je zadišalo tudi po kamniško

Na domžalski »Kuhni na plac« je zadišalo tudi po kamniško

Včeraj se je v Domžalah ob tržnici odvila prva letošnja »Kuhna na plac«, ki je zakorakala v tretjo sezono, privlačna in uspešna kulinarično-družabna prireditev, pa je znova privabila zelo veliko obiskovalcev.

Na včerajšnjo, s soncem radodarno pomladno soboto, se je v Domžalah odvila prva izmed letošnjih družabno-kulinaričnih prireditev »Kuhna na plac«, na kateri se je bilo moč znova prav dobro in okusno najesti.

Kot nam je povedal Vido Repanšek, idejni oče in glavna gonilna sila uspešne in privlačne prireditve, je za letos načrtovanih šest tovrstnih kulinaričnih druženj, ki se bodo, razen avgusta, enkrat mesečno odvijale vse do jeseni.

Na letošnji prvi »Kuhni na plac« se predstavilo 35 različnih ponudnikov, ki so na svojih stojnicah obiskovalcem, po razmeroma dostopnih cenah, ponujali najrazličnejše jedi in okrepčila.

Ponudba jedi je bila zares pestra in raznolika, tako da je lahko vsak izmed obiskovalcev našel kako jed po svojem okusu, je pa v Domžalah tudi tokrat nekoliko zadišalo tudi po kamniško, saj je imelo svoje stojnice na prireditvi kar precej Kamničanov, ki jih seveda ni manjkalo tudi med obiskovalci domžalske »Kuhne na plac«, za posebno presenečenje pa so poskrbeli na Smukovi stojnici, kjer so, v družbi planšarja, ponujali tudi pravi planinski masunk, posebno pastirsko jed, ki jo poznajo le še redki.

Med jedmi, ki smo jih ob obisku poskusili sami, je zagotovo potrebno omeniti tudi okusno čemaževo juho iz kotlička na stojnici gostišča Juvan, je pa precej obiskovalcev pohvalilo tudi špargljevo juho z lignji, z ene izmed sosednjih stojnic.

Seveda ni manjkalo tudi bolj konkretnih jedi, od oddojka izpod peke, modnih hamburgerjev, najrazličnejših dobrot iz žara ter sladic, sladoleda in čokolade ter še obilice drugih jedi.

Prireditev je, kot običajno, je že v dopoldanskih urah na domžalsko tržnico, še posebej v času kosila, privabila nemalo obiskovalcev, še več pa jih je »Kuhno na plac« obiskalo v popoldanskih in večernih urah, ko so na prizorišču zagodli tudi Melanholiki.

 

Razen hrane in pijače, je bilo moč na parih stojnicah najti tudi luštne izdelke iz domačih delavnic, svoje dejavnosti pa so predstavili tudi mladi Domžalčani in prostovoljci mednarodnih mladinskih izmenjav.

Je pa potrebno organizatorje prireditve pohvaliti še zaradi nečesa, in sicer za učinkovito in simpatično ekološko ozaveščanje, kajti tako dobro organiziranega praktičnega prikaza odlaganja  oz. ločevanja odpadkov, kot ga imajo urejenega v Domžalah na »Kuhni na plac«, na prireditvah ne srečamo prav pogosto, po dobrem domžalskem zgledu, pa bi se zagotovo lahko zgledovali tudi organizatorji prireditev v Kamniku.

Skratka, tretja sezona “Kuhne na plac” v Domžalah se je začela prav okusno in uspešno, zato se že veselimo majske kuhinje, ki jo bomo zagotovo obiskali že na tešče.