Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Na Dunaju in Nizozemskem veliko zanimanja za Kamnik kot turistično destinacijo

Na Dunaju in Nizozemskem veliko zanimanja za Kamnik kot turistično destinacijo

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vsako leto obišče več turističnih sejmov in borz, na katerih obiskovalcem in turističnim agencijam predstavi Kamnik kot privlačno turistično destinacijo.

Tako se je konec minulega tedna skupaj z Arboretumom Volčji Potok in Termami Snovik predstavljal na sejmu Ferienmesse na Dunaju, v okviru Združenja Kamniško-Savinjske Alpe pa skupaj s Termami Snovik in Kampom Menina na sejmu Vakantiebeurs v nizozemskem Utrechtu.

»Ponudba Kamnika je pritegnila veliko novinarjev, blogerjev, turističnih vodnikov in predstavnikov agencij iz različnih držav,« pravi vodja sektorja turizem na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Nina Irt in dodaja: »Samo na Dunaju je predstavitev Kamnika v štirih dneh obiskalo več kot 500 različnih obiskovalcev sejma. Največ povpraševanja je po aktivnem preživljanju počitnic v kombinaciji s sproščujočim oddihom, veliko zanimanja je bilo tudi za Kneipp programe Term Snovik.«

»Udeležba na takšnih sejmih in borzah je nujno potrebna, ker na ta način destinacijo celovito na enem mestu predstavimo turistom, novinarjem in turističnim agencijam iz vsega sveta,« pojasnjuje Nina Irt in ob tem dodaja, da je poleg tujih turističnih agencij na Dunaju veliko zanimanja za Kamnik pokazala tudi največja slovenska turistična agencija, ki organizira počitnice tako za tuje kot za domače goste: »Pomembno je namreč tudi, da pri promociji Kamnika v tujini, ne pozabimo tudi na domačega slovenskega gosta.«

 

Sejem Ferienmesse Wien je mednarodni sejem za počitnice, potovanja in prosti čas, na njem razstavlja več kot 850 domačih in mednarodnih razstavljavcev. Analize kažejo, da povprečni avstrijski turist sicer potrebuje nekoliko več časa in prepričevanja, da vzpostavi zaupanje in obišče nek kraj. Najpomembneje pa je, da če je z obiskom zadovoljen, postane lojalen gost, ki se zelo rad vrača. Zato je pomembno, da se jim Kamnik predstavi kot destinacija primerna tako za aktivne kot sproščujoče počitnice.

Turistični sejem Vakantiebeurs v Utrechtu pa velja za največji sejem v državah Benelux, na katerem se predstavlja preko 1000 razstavljavcev. Za obiskovalce z Nizozemske je značilno, da radi raziskujejo Slovenijo z lastnim avtomobilom in so na svojih počitnicah aktivni. Zato je turistična ponudba Kamnika za njih zelo primerna.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo do sredine marca Kamnik kot turistično destinacijo predstavil na šestih turističnih sejmih oziroma tako imenovanih borzah. Med njimi tudi na Natour Alpe-Adria, ki velja za osrednji slovenski turistični sejem v Sloveniji, in na ITB Berlin, ki je eden največjih turističnih dogodkov na svetu. Zavod za turizem, šport in kulturo odločitev, na katerih dogodkih bo predstavitev potekala, sprejme v sodelovanju s turističnimi ponudniki v Kamniku.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik