Naslovnica / ŠPORT / Na Duplici odigrali 786 minut košarke

Na Duplici odigrali 786 minut košarke

V soboto, 20.6.2015, se je na legendarnem igrišču »Vila« ponovno igrala košarka, saj so člani Košarkarskega kluba Kamnik organizirali tradicionalni košarkarski maraton. Letos se je igralo natančno 786 minut.

Maraton se je pričel že ob 8h zjutraj, nasproti pa sta si stali ekipi CALCIT Basketball, ter ekipe iz okolice. Ekipo CALCIT Basketball so sestavljale tri ekipe iz njihovih vrst (veterani, člani, kadeti in mladinci skupaj). Nasproti so jim stale združene ekipe domačinov iz Duplice, ekipa iz Kamnika, ter ekipa enega naših sponzorjev SPORT CAFFE. Zanimivi in napeti boji so potekali ves dan, v popoldanskem času, pa so svoje košarkarske veščine prikazali tudi najmlajši igralci CALCIT Basketball. Tako so se med seboj udarili pionirji U-11, U-13 in U-15. Res je bilo lepo opazovati, kako zagrizeno so se fantje borili za vsako žogo. Žal jih je pri tem ovirala nevihta, katera je tekmo za dobro uro tudi prekinila.

kosarkarski maraton duplica 19

Nato se nas je vreme nekoliko usmililo in napeti boji pod obema košema so se nadaljevali.

V zadnjih letih se je izkazalo, da se maraton odloči v zadnji uri igranja, ko na sceno stopi članska ekipa in izniči zaostanek prejšnjih ekip, kar pa se letos ni zgodilo. Ekipe Duplice, Sport Caffeja in Kamnika so si že pred tem zagotovile 45 točk prednosti in tekma je bila odločena. Sicer se članska ekipa ni predala že vnaprej, saj je zaostanek zmanjšala na štiriindvajset točk, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Končni rezultat košarkarskega maratona je bil tako 635:611.

Ko je sonce že zašlo, so udeleženci prijetno utrujeni in zadovoljni še nekoliko posedeli, se okrepčali s hrano in pijačo, na plan pa so prišle marsikatere zanimive košarkarske zgodbe.

Košarkarji CALCIT Basketball so tako zaključili tekmovalno sezono, vendar počitka ne bo veliko. Ob koncu meseca avgusta naše najmlajše čaka košarkarski tabor v Kočevju, nato pa vse ekipe že pričnejo s pripravami na prihajajočo sezono.

Ob koncu bi se vodstvo kluba želelo iskreno zahvaliti vsem sponzorjem in donatorjem, ter še posebej fantom in njihovim soprogam, ki so za to lepo prireditev namenili veliko svojega prostega časa in pozitivne energije. Hvala še enkrat!

 ROBERT PROSEN