Naslovnica / KULTURA / Na Festivalu gorniškega filma v Domžalah bo torek, 29. junija, posvečen gorskim tekačem

Na Festivalu gorniškega filma v Domžalah bo torek, 29. junija, posvečen gorskim tekačem

V torek, 29. junija, bo v Mestnem kinu Domžale v Tomčevi  dvorani ob 17. uri na sporedu dokumentarni film Kje so meje mogočega, 20 let tekov na Grintovec režiserja Petra Vrčkovnika.

Film prikazuje delček velikega dela in truda pri organizaciji 20. gorskih tekov na Grintovec, kjer je sodelovalo preko 200 prostovoljcev. Grintovški teki niso bili samo vrhunska športna prireditev, polna tekmovalnosti, kjer štejejo samo zmage. Bili so veliko več … bili so eno veliko srce … 

 

Ob 19. uri bo  na ogled film Izpovedi tekača. Po ogledu bo potekal tematski pogovor  z znanimi gorskimi tekači, ki so osvajali Triglav. Sodelovali bodo: Timotej Bečan, rekorder od vznožja do vrha Triglava, Katja Kegl Vencelj in Marjan Zupančič, rekorderja Slovenske planinske poti, veteran triglavskih tekov Franci Teraž in Tadej Trobevšek, alpinist in gorski reševalec, ki se je s sotekači na vrh Triglava podal iz Kamniške Bistrice preko Grintovca in Stola. Z njimi se bo pogovarjala Mojca Volkar Trobevšek, družbo pa jim bodo delali tudi mladi gorski tekači KGT  Papež.

Več na: https://gorniski.si/prog/?dan=torek

Lepo povabljeni na večer, posvečen gorskemu teku.

KGT Papež