Naslovnica / KULTURA / Na glasbeni čajanki z Jonasom Tomšičem

Na glasbeni čajanki z Jonasom Tomšičem

Sinoči se je v Pubu Pod skalco odvila prva nedeljska popoldanska glasbena čajanka v novi sezoni, ki jo je z glasbo na harmoniki popestril mladi kamniški glasbenik Jan Tomšič.

Glasbeni program Jonasa Tomšiča, ki postaja, podobno kot nekdaj, žal že pokojni Božo Matičič, nekakšna prijetna stalnica številnih kamniških kulturnih prireditev, je dobrodošlo popestril zaključek umirjene Martinove nedelje.

jan tomsic pod skalo 2

Ob pogledu na harmoniko se je nekaj gostov že v naprej razveselilo, morda pa celo ustrašilo, veselih viž na poskok, ampak so bili v nadaljevanju, ko je Jonas začel z igranjem, kar nekoliko presenečeni, ko se Pod skalco niso razlegli zvoki Golice, Robleka, ali kake druge viže, ki so jih kamniške harmonike, povečini frajtonarice, nekako najbolj vajene, ampak je Jonas gostilniški prostor zapolnil z melanholično zvenečimi šansonskimi melodijami.

jan tomsic pod skalo 39

 

Le-te je sprva najprej izvajal sam, nato pa sta se mu na provizoričnem podskalskem odru pridružila še njegov stric, multi inštrumentalist Jan ter prijatelj Rok, kar je večer še bolj napolnilo z zvoki glasbe, ki je v kamniških lokalih vendarle ni slišati vsak dan. Skratka kot nalašč za prijeten, nekoliko drugačen, glasbeno umirjen zaključek veselega Martinovega tedna.

X