Naslovnica / Črna kronika / Na Križu avto zbil kolesarja

Na Križu avto zbil kolesarja

V jutranjih urah je v naselju Križ pri Komendi prišlo do prometne nezgode v kateri je bil poškodovan kolesar.

Kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti o prometni nesreči obveščeni okrog 7:45, po zbranih obvestilih in ugotovitvah, ki jih je dal ogled kraj prometne nesreče, pa so policisti ugotovili, da je kolesar vozil ob desnem robu regionalne ceste iz Kamnika proti Križu, pri hišni številki 79a, pa je nenadoma zavil levo preko vozišča.

Voznik osebnega vozila VW Golf, ki je vozil za kolesarjem, se je kolesarju sicer poskušal izogniti, vendar je kljub umikanju trčil v kolesarja, ki je pri tem padel in se tudi poškodoval.

Kolesar je bil z reševalnim vozilom Nujne medicinske  pomoči ZD Kamnik odpeljan v ljubljanski klinični center, zaenkrat pa resnost njegovih poškodb še ni znana, se pa iskreno nadejamo, da kolesar ni huje poškodovan in bo čim hitreje okreval.

 

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, Moste in Križ, ki so kraj nesreče zavarovali, usmerjali promet ter pomagali reševalcem ZD Kamnik prenesti poškodovano osebo v reševalno vozilo.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta nekaj časa zaprta oz. je bil promet urejen izmenično enosmerno, policisti pa bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in po vseh zbranih ugotovitvah ukrepali v skladu z zakonom.

X