Naslovnica / NOVICE / Na Kum

Na Kum

Tretjo soboto v septembru smo si člani ŠTKD Brezje in Komornega zbora Šutna naredili imeniten dan. Začel se je že zgodaj zjutraj, ko smo se najbolj pripravljeni po romarski Nežini poti iz kraja Sopota odpravili na Triglav – tisti zasavski seveda.

Po uri in tričetrt smo dosegli vrh Kuma. Poleg imenitnega razgleda smo se navuševali tudi nad okusnim zavitkom, a smo se zaradi vetra hitro odpravili nazaj v dolino. Sestopili smo proti kraju Podkum, kjer smo se pridružili ostalim prijateljem.

 

Domači župnik nam je prijazno dovolil, da smo naše romanje lahko zaključili z mašo. Komorni zbor Šutna Kamnik je s pomočjo pevske prijateljice prof. Pie Brodnik, tokrat v vlogi zborovodkinje,ter ga. Marije Holcar na orglah, poskrbel, da je bila maša, ki jo je daroval Pavel Pibernik, še bolj slovesna.

Odpeli smo namreč mašo, ki jo je v jeseni svojega življenja ustvaril Kamničan skladatelj in zbirovodja Viktor Mihelčič. Pozabili pa seveda nismo tudi na lačne želodčke. Zanje je poskrbel kuharski mojster Lojze Čop in njegova ekipa gostilne Pr´Čop.

 

O prijaznem sprejemu, vseh dobrotah, s katerimi so nas razvajali in o zabavni predstavitvi ga. Marije Čop, bi se lahko na dolgo in široko razpisali, a bomo rekli le, da tudi vam priporočamo obisk v teh krajih. Kar se pa našega druženja tiče – smo hvaležni gostiteljici za idejo in nadvse prijetno druženje. In se veselimo novih srečanj, če ne prej, pa ob letu osorej.

Mihaela Gabrovec