Naslovnica / NOVICE / Na Kužni po štiridesetih letih dočakali asfalt

Na Kužni po štiridesetih letih dočakali asfalt

Z manjšo slovesnostjo in blagoslovom je bil popoldne tudi uradno odprt del prenovljene in asfaltirane ceste na Kužno.

Gradbena dela na cesti od Mamutovega mostu priti Kužni, so bila zaključena že septembra lani, vrednost opravljenih del, pa znaša okrog 46.000 evrov. Cesta je sicer res ozka, ampak zdaj je vsaj asfaltirana, kar bo prebivalcem in obiskovalcem Kužne zagotovo kar precej olajšalo dostop in najbrž tudi življenje.

cesta_kuzna401

 
Zbrane je v imenu Občine Kamnik pozdravil podžupan Matej Slapar, predsednik KS Nevlje Tomaž Planko, pa je v priložnostnem nagovoru izrazil zadovoljstvo nad novo krajevno pridobitvijo, na katero so morali tukajšnji prebivalci čakati kar 40 let, hkrati pa je izrazil tudi željo, da bi se s sokrajani ob podobnih priložnostih srečevali vsaj enkrat letno ter izrekel zahvalo vsem, ki so kakorkoli pomagali pri realizaciji projekta in opravljenih delih.

cesta_kuzna1301

Cesto, ki jo je blagoslovil neveljski župnik Franc Oražem, sta, v spremstvu narodnih noš in s simboličnim prerezom traku, namenu predala podžupan Občine Kamnik Matej Slapar in predsednik KS Nevlje Tomaž Planko.

cesta_kuzna1491

Spremljevalni program odprtja, ki ga je povezoval Štefan Virjent, je s pesmijo Kati Turk in prepevanjem popestrila Jožica Kališnik, za vesele viže na harmoniki, pa sta poskrbela Sonja Klemenc in Iztok Pančur.

Za nekaj popestritve in veselja je poskrbel tudi krajevni gostilničar in velik ljubitelj konj Primož Repnik, ki je s parom prečudovitih konj ter povsem novo kočijo, s katero je pripeljal tudi župnika, naokrog popeljal vse, ki so si tega zaželeli.

cesta_kuzna21

Prireditev se je, kot je v navadi ob tovrstnih priložnostih, zaključila z veselim druženjem ob manjši pogostitvi.