Naslovnica / KULTURA / Na regionalnem predizboru festivala Rock Vizije je zmagala tudi kamniška zasedba Fuck the 5th

Na regionalnem predizboru festivala Rock Vizije je zmagala tudi kamniška zasedba Fuck the 5th

V petek, 19. februarja 2016, se je v Mladinskem centru Kotlovnica odvil zanimiv glasbeni dogodek, predizbor mladih in neuveljavljenih rock zasedb, ki so se medsebojno pomerile za uvrstitev na finale festivala Rock Vizije.

V sklopu festivala Rock Vizije, katerega namen je, kot so zapisali njegovi organizatorji, prikazati in nagraditi najkakovostnejše mladinske rock skupine, je v petek zvečer, ob sodelovanju Javnega sklada za kulturo ter Mladinskega centra Kotlovnica, potekal regionalni predizbor, na katerem se je predstavilo šest mladih, še neuveljavljenih rockerskih zasedb in posamičnih izvajalcev, ki so se pomerili za uvrstitev na finalni nastop v Novi Gorici.

Na kamniškem predizboru so se predstavili: Sandra Erpe ter skupine Sintagma, Furu Efu, We Just Don’t, Rootless Treefalls, Fuck the 5th in Niddeon.

rock vizije kamnik 10

Fuck the 5th

 

Vsakemu izmed prijavljenih je bilo za nastop namenjenih dvajset minut, žirijo pa sta najbolj navdušila in prepričala nastopa solistke Sandre Erpe ter kamniške rock zasedbe Fuck the 5th, ki so z zmago dobili možnost, da se bodo na finalnem nastopu v Novi Gorici potegovali za glavno nagrado – snemanje videospota.

Sandra Erpe

Sandra Erpe