Naslovnica / POUDARJENO / Na Šmarni gori sta naslova državnih prvakov pripadla Koligarjevi in Bečanu, tekačema KGT Papež

Na Šmarni gori sta naslova državnih prvakov pripadla Koligarjevi in Bečanu, tekačema KGT Papež

Za  tekače KGT Papež je minuli vikend minil  na Šmarni gori, kjer je  v petek potekal Šmarnogorski rekord in  v soboto 41. gorski tek za državno prvenstvo.

Na obeh preizkušnjah je med ženskami slavila Mojca Koligar, ki je s časom 1:52:22 osvojila naslov  državne prvakinje. Pod mejo ene ure se je uvrstila Jasmina Jelovšek s 7. mestom, Ana Bohinc je bila deveta, zmagovalno 1. mesto je pripadlo tudi veteranki Urši Trobec.

Timotej Bečan je kot najhitrejši Slovenec pritekel peto mesto, saj mu je petkov Rekord (3.mesto) pobral veliko moči. Bečan je dosegel sicer le nekaj sekund slabši čas kot lani (43:56), a je naslov slovenskega državnega prvaka osvojil prepričljivo.

Veteran Miran Cvet je ponovno navdušil s časom 46:13 kot državni podprvak. Za las so stopničke ušle Gašperju Bregarju, mladinec Nejc Uršič je na dolgi preizkušnji pritekel odlično 10. mesto, Vidak Petrić 22. Med veterani je stopil na zmagovalne stopničke Bojan Kožuh kot tretji, Trpin Sandi je bil peti, Sršen Rajko sedmi.

Mladinec Aleš Prelovšek je bil osmi, starejši deček Nik Romšak pa deveti.

Čestitamo!

Mira Papež
Foto: Prijavim.se