Naslovnica / ŠPORT / Na Triatlonu Bled bo pestro že osemnajstič zapored

Na Triatlonu Bled bo pestro že osemnajstič zapored

V Mali Zaki pri Bledu se bo v soboto, 19. septembra 2020, odvil triatlon, na katerem se bodo pomerili od najmlajših do 75-letnikov in od popolnih rekreativcev do profesionalnih športnikov.

Na čelu organizatorjev je že vsa leta Miro Kregar, ustanovitelj blejskega triatlona in legenda slovenskega triatlona, ki bo imel v Mali Zaki veliko dela z koordinacijo vseh služb, glede na pestro mednarodno udeležbo. Zadnjih pet let se tekme udeležijo tekmovalci iz preko 20 evropskih in tudi svetovnih držav.

Medijski triatlon popularnih, štafetni triatlon za podjetja in združenja, triatlon za vsakogar, super sprint triatlon za mladince, sprint in standard triatlon in cici akvatlon za otroke. Vse te kategorije se bodo zvrstile na dan Triglav triatlona Bled, ki se ponaša z zahtevno progo, zlasti kolesarsko. „Po grafih sodeč naša proga ustreza olimpijski v Atenah – sedem klancev bo treba premagati po približno 500 metrov višinske razlike,“ je poudaril Kregar in dodal, da v takšnih zahtevnih razmerah nikomur ni lahko, ne najhitrejšim ne najpočasnejšim. „Vsak se bori sam s sabo in na koncu doseže svoje lastno zmagoslavje,“ je povedal mož, ki osvaja stopničke na najtežjih triatlonskih preizkušnjah na svetu.

Posebnost letošnje sezone je ustanovitev TRIATLONSKEGA POKALA ALPE JADRAN, preko katerega na tekme vabita Triglav Triatlon Bled in Triatlon Ankaran. Vsi, ki bodo nastopili na obeh tekmovanjih bodo dobili posebne praktične nagrade.

Lani so prišli udeleženci kar iz 23 držav širom sveta. Med znanimi obrazi, ki so minula leta opravili s to preizkušnjo, so tudi Borut Pahor, Marko Potrč, Luka Špik, Iztok Čop, Jani Klemenčič, Dušan Mravlje, Martin Strel, tudi pokojna Tomaž Humar in Jure Robič. Bi se jim radi pridružili?

Najlažji način je, da izpolnite prijavnico na spletni strani www.trisport-klub.si oz. na strani Prijavim.se , odgovore na vsa svoja vprašanja pa boste prejeli tudi, če se oglasite po elektronski pošti na miro.kregar@siol.net

Prijave so možne zgolj do vključno 16.septembra, in sicer do polnoči!

Vabljeni!