Naslovnica / Trači in tračnice / Nada iz Podgrada je postala upokojenka

Nada iz Podgrada je postala upokojenka

S skromno poslovilno zabavo, v ožjem »družinskem krogu« njenih dolgoletnih in stalnih podgrajskih gostov se je, po 43 letih in 3 mesecih delovne dobe,  danes tudi uradno upokojila legendarna kamniška natakarica Nada iz Podgrada.

Nada iz Podgrada, legendarna kamniška natakarica, ki nas je zadnjih nekaj desetletij, najprej v nekdanji Pivnici, nato pa Pod gradom neumorno stregla s kavo in drugimi osvežilnimi napitki, ni zgolj najizkušenejša kamniška natakarica, ampak najbrž tudi najzaslužnejša kamniška “specialna pedagoginja”.

V svoji bogati in dogodivščin polni karieri je namreč uspela, ne le postreči, ampak tudi uspešno krotiti in vzgojiti številne generacije tudi najbolj problematičnih kamniških mul in mulcev, ki smo dobršen del svoje mladosti preživeli v zatočišču malograjskega hriba Pod gradom ter nam, kadar nas je nekoliko preveč zaneslo, brez pretiranega soljenja pameti, zgražanja in obsojanja, znala postreči tudi s kako življenjsko modrostjo in nasvetom, obenem pa nam, brez dlake na jeziku, znala povedati tudi kaj takšnega, kar nam je v trenutkih pretiranega mladostniškega veseljačenja pripadalo.

Pravzaprav bi lahko rekli, da je Nada izpod Grada, nekakšna podgrajska krušna mati več generacijam kamniške mladeži, od generacije, ki je že pošteno zajadrala v t.i. srednja leta, vse do generacij njihovih otrok, ki šele dobro spoznavajo veselje in pasti podgrajske zabavne scene.

Nada iz Podgrada, hvala za vse in uživaj v zasluženem upokojenskem stanu, dasiravno se “tvoji podgrajski otroci” iz srca nadejamo, da kljub uradni upokojitvi, vseeno še nisi rekla svoje zadnje natakarske besede.