Naslovnica / NOVICE / Najboljši Firštov golaž so skuhali Fantje s tržnice

Najboljši Firštov golaž so skuhali Fantje s tržnice

V Kamniški Bistrici je včeraj, v organizaciji Turističnega društva Kamniška Bistrica, potekalo drugo tekmovanje v kuhanju Firštovega golaža, na katerem so se je s svojimi kuharskimi spretnostmi najbolj izkazali »Fantje s tržnice«.

Letošnje tekmovanje v kuhanju Firštovega golaža je potekalo v nekoliko okrnjeni obliki, saj sta se na tekmovanje, za razliko od lani, ko je bilo ekip pet, na tekmovanje tokrat prijavili zgolj dve ekipi, kar pa vseeno ni pokvarilo veselega vzdušja in razpoloženja, ki je ob omamnih dišavah, ki so se vile iz kotličkov obeh ekip, vladalo v dolini pod Kamniškimi planinami.

firstov-golaz-2016-14

Kuharski dvoboj ekip TIC Kamniška Bistrica in Fantje s tržnice, ki sta se na tekmovanje pripravili z vso resnostjo, je zgolj nekoliko olajšal delo stoge, vendar poštene ocenjevalke Irene Dolenc iz gostilnice Pri podkvi v Kamniku, ki je letos kuharske stvaritve ocenjevala kar sama. Lanska žiranta, Janez Uršič in Primož Repnik si tokrat, spričo preobilice dela, ki je na včerajšnjo lepo nedeljo v naše konce privabila množice obiskovalcev, razumljivo nista mogla privoščiti, da bi iz rok spustila kuhalnice in zapustila svoji polni gostilni, vedno nasmejana Irena pa se je ob tem pošalila, da ju bo to še drago stalo.

firstov-golaz-2016-7

 

K sreči Irena ni imela preveč težkega dela, saj se je morala odločiti zgolj med dvema porcijama Firštovega golaža. Najbolj jo je prepričal Firštov golaž ekipe »Fantje s tržnice«, ki je najbolj ustrezal zahtevnim sodniškim kriterijem in recepturi. Se vidi, da imajo »Fantje s tržnice« izkušnje, kajti tekmovanja so se udeležili že lani, ko so prav tako zabeležili lepo uvrstitev, letos pa so svoj golaž še izboljšali in zasluženo zabeležili zmago.

firstov-golaz-2016-3

 

Seveda je bil tudi golaž drugo uvrščene ekipe TIC Kamniška Bistrica prav dober, saj je bil takšen, da bi se ga razveselil vsak golcar, ki ma rad da žlica tudi v golažu stoji pokonci, le nekoliko so ga preveč začinili,  kar je preveč prikrilo okus divjačine, jim bo pa izkušnja zagotovo prišla prav na tekmovanju prihodnje leto.

firstov-golaz-2016-6

 

Firštov golaž iz obeh kotličkov so si z veseljem privoščili tudi obiskovalci in navijači obeh ekip, ki so že kar z nestrpnostjo čakali na konec tekmovanja, ko bodo oba golaža lahko poskusili tudi sami, zato je bila na Majini stojnici, ki je vse skupaj povezovala in kjer je bilo ob spomnikih moč dobiti tudi bon za golaž, na trenutke kar dolga vrsta.

firstov-golaz-2016-17

Skratka, drugo tekmovanje v pripravi Firštovega golaža je za nami, golaž je bil dober, prepričani pa smo, da bo prihodnje leto na zadnjo nedeljo v septembru v Kamniški Bistrici še več ekip, golaž pa še boljši.