Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniška Alpska 1. LIGA je zaključena 

Namiznoteniška Alpska 1. LIGA je zaključena 

Po daljši prekinitvi zaradi pandemije smo, v nedeljo 18. julija 2020, naposled zaključili tekmovanje v Alpski 1. ekipni namiznoteniški ligi.

V dvorani fitnes centra SportFit na Duplici so nastopile prve štiri ekipe po rednem delu tekmovanja. Da na mladih svet sloni sta dokazala srednješolca Matej Močnik in Luka Koželj, ki sta dokaj gladko dobila polfinalno tekmo in potem s težavo toda zasluženo, po veličastnem preobratu z izidom 3:2 še finalno. Tako sta mladinca iz ekipe Kavarna Central Domžale postala ekipna prvaka tradicionalne namiznoteniške lige, katero Namiznoteniški klub Kamnik organizira od leta 2012.

V Alpski 1. Ligi je sodelovalo 13 ekip iz občin Medvode, Mengeš, Kamnik, Domžale, Ljubljana in iz Kamnika.

Igrali smo od 3. januarja do 8. marca, ko nas je pandemija virusa Korona prisilila v prekinitev tekmovanja. Vodstvo Lige je sprejelo odločitev, da se na zaključno tekmovanje »final four« uvrstijo ekipe po trenutnem vrstnem redu ob prekinitvi ligaških tekmovanj. Vikend 17. in 18. julija je v športnem Kamniku potekal v znamenju namiznega tenisa.

Doseženi rezultati:

Polfinale sobota :     DU Kamnik : CCC avto center Cerar       4 : 1
Polfinale nedelja :    Kavarna Central : NTK Medvode             5 : 0
Tekma za 3. mesto : CCC avto center Cerar : NTK Medvode  3 : 2
Finalna tekma :        Kavarna Central : DU Kamnik                  3 : 2

Končni vrstni red:

  1. mesto Kavarna Central Domžale (Matej Močnik, Luka Koželj, Sandra Okrogar)
  2. mesto DU KAMNIK (Davor Gregorc, Pavle Alandžak, Milan Močnik, Hajradin Kočan, Srečo Berlic)
  3. mesto CCC avto center Cerar Radomlje (Edo Osenk, Zdravko Pađen, Bine Cerar)
  4. mesto NTK Medvode (Janez Bergant, Roman Žavbi, Simon Turinek)

Po tekmovanju, ob zaključnem kosilu, smo vprašali članskega trenerja NTK Kamnik, g. Borisa Hribarja za komentar o današnjem tekmovanju in o sezoni 2019/2020.

Povedal je sledeče: »Danes so igralci prikazali borbeno igro. Vidi se, da so lačni namiznega tenisa. V skromnih pogojih je tekmovanje zelo lepo organizirano in izvedeno. Sezona je od 1. septembra bila izjemna vse do izbruha pandemije. Zaključili smo tekmovanje v medobčinski kadetski ligi. Prijetno so me presenetili mladi igralci iz CIRIUS Kamnik, zmagovalci lige. Zaključili smo posamezne članske lige  in novembra odigrali tradicionalni članski turnir Mednarodno prvenstvo Kamnika. Od 8. marca do sedaj tekmovanj ni bilo in je kvaliteta igralcev takoj upadla. Žal smo pričakovano marčevsko tekmovanje, Odprto prvenstvo Kamnika za občinski praznik morali odpovedati in prestaviti na konec oktobra. Upamo, da bo takrat dovoljeno igrati v telovadnici OŠ Marije Vere.  Treniramo manj in v manjših skupinah. Šolske telovadnice so zaprte, ključev nismo uspeli dobiti niti julija in avgusta. Zaskrbljeni smo tudi za naslednjo sezono, ali bomo sploh še normalno trenirali in tekmovali? Znajdemo se, igramo na zunanjem igrišču na Zikovi ulici in v SportFit-u na Duplici. Držimo varnostno razdaljo, razkužujemo roke in mize upoštevamo predlagane zdravstvene ukrepe. Upamo, da se bo zdravstvena situacija izboljšala in da kmalu pričnemo z normalnimi treningi v OŠ Marije Vere. V prihodnjem tednu bomo zaključili tekmovanje v Alpski Elitni ekipni Ligi na podoben način, kot je bilo današnje. Vnaprej se veselim teh vrhunskih tekem. Žal mi je, da se bo igralo brez gledalcev zaradi majhne dvorane v centru SportFit.«

Zahvalili smo se g. Hribarju na pogovoru in mu čestitali za njegovo izjemno energijo za predanost in za dosežke na področju namiznega tenisa.

Zapisal: Željko Đurić