Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniška tekma za infarkt – Kamnik 26 : Medvode 24

Namiznoteniška tekma za infarkt – Kamnik 26 : Medvode 24

Do zadnje točke maratonske namiznoteniške tekme med NTK Kamnik in NTK Medvode, odigrane v OŠ Marije Vere v nedeljo, 21. 10. 2018, smo spremljali izenačene, napete in kvalitetne dvoboje mojstrov bele žogice.  

V odločilnem dvoboju dvojic sta domačina Tadej Zelič in Krešo Kiršner bila dovolj zbrana in pogumna in sta z močnimi in natančnimi udarci le prinesla Kamniku še tretjo zaporedno ekipno oktobrsko zmago. Po tekmovanju posameznikov je rezultat v dvobojih bil 25 : 23 in sta se igrala le še dva dvoboja dvojic. V prvem sta naša favorizirana igralca Robert Gril in Lukas Koželj »uspela« izgubiti že skoraj dobljen dvoboj predvsem zahvaljujoč menjavi v žaru borbe zlomljenega loparja in ne navajenosti na novega od strani Grila. V zadnjem dvoboju bi lahko gostje izenačili rezultat na 25 toda zanesljivi Zelič in hitri Kiršner sta le poskrbela, da zmaga ostane doma.

Vidno vznemirjenega trenerja Hribarja smo prosili, da nam strokovno pokomentira tekmo. Dejal je, da v svoji dolgoletni praksi ni imel veliko tako izenačenih tekem in mu je zato srčni utrip zelo pospešen. Sicer tekma je bila prijateljska in pripravljalna toda, ko si za zeleno mizo, žar borbe in želja po zmagi te neseta, da pozabiš na pomembnost srečanja. Zanimajo te le točke in zmaga v slehernem nizu in dvoboju. Gostje so bili odlični. Našim fantom se pozna, da so pričeli resneje delati na treningih. V ogenj sem danes poslal 15 igralcev. Vsi so opravičili zaupanje in so prikazali napredek. Dvigu kvalitete sta pripomogla odlični »sparing« partner Aleš Kokalj iz Domžal in trener mladincev Željko Đurić, ki se občasno udeleži članskih treningov. Zagnanosti in volji igralcev ni kaj zameriti. Lepo je delati na treningih, ko čuješ le udarce žogic, ko so vsi skoncentrirani in osredotočeni na svojo igro. Bližajo se nam tekmovanja : ekipna regijska liga (pričetek bo 17. novembra) ter 9. Mednarodno prvenstvo občine Kamnik, ki bo na sporedu 2. decembra. Želimo si zmag in tempiramo formo za te pomembne športne dogodke nam je zaupal Boris Hribar.

Naslednja naša tekma proti NTK Lepena iz Železne Kaple iz Avstrije bo v OŠ Marije Vere v nedeljo 28. oktobra z začetkom ob 10:00 uri.

Zapisala: Tjaša Žibert, NTK Kamnik