Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniški pokal generala Maistra ostaja v Kamniku

Namiznoteniški pokal generala Maistra ostaja v Kamniku

Na sklepnem turnirju štirih najboljših ekip regijskega ekipnega pokalnega tekmovanja, ki je bilo odigrano v OŠ Marije Vere v nedeljo, 18.11.2018, je zmagala ekipa Namiznoteniškega kluba Kamnik.

Po oktobrskih pripravljalnih tekmah, ki sta jih skrbno načrtovala in dozirala trener Boris Hribar in predsednik Željko Đurić, so namiznotenisači pričeli z resnimi tekmovanji. November je – kot že vrsto let – rezerviran za ekipno tekmovanje za prehodni pokal ganerala Maistra. V polfinale so se uvrstile ekipe: Mengeš – Hitra sedmica, Tuhinj – Terme Snovik, NTK Kamnik in Domžale B-forma.  Prva polfinalna tekma Med NTK Kamnik in Mengeš – Hitra sedmica je bila razburljiva in kvalitetna. Rezultat 6:3 za domače kaže na lahko zmago, toda rezultat je zavajajoč. Kapetan NTK Kamnik Boštjan Skok je po dveh porazih le uspel zmagati sicer skoraj že izgubljen dvoboj in je namesto razburljivih 4:4 prevesil rezultatsko tehtnico na 5:3 za domače. Piko na i za končnih 6:3 je dodal Matej Habjanič z zanesljivo zmago nad Robertom Grilom. V finale pokala se je uvrstila tudi ekipa Tuhinj – Terme Snovik, za katero je z briljantnimi zmagami največ prispeval izkušeni Ivo Zelič. Mladi Domžalčani, ki jih vodi trener Aleš Kokalj, so se borili po svojih najboljših močeh, toda Tuhinjci so tokrat bili premočni. V finalni, rezultatsko nezanimivi tekmi smo videli gladko zmago domače ekipe NTK Kamnik,  čigar igralec Janez Popelar je na koncu razglašen za najboljšega igralca tekmovanja. Publika je uživala v vrhunskem športnem dogodku.

Naslednjo nedeljo, 25.11.2018 je na vrsti turnir za osnovnošolske otroke, teden za tem, 2.12.2018  sledi osrednji dogodek sezone 9. Mednarodno prvenstvo občine Kamnik v namiznem tenisu za člane, veterane in mlade do 18 let.

Prijazno vabljeni v OŠ Marije Vere na ogled  namiznoteniških tekmovanj.

Zapisala: Tjaša Žibert