Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniški TOP-16 in Elitna liga za jakostno lestvico

Namiznoteniški TOP-16 in Elitna liga za jakostno lestvico

Najboljši slovenski igralec namiznega tenisa, Hrastničan Darko Jorgić je pred desetimi dnevi zmagal na najprestižnejšem evropskem tekmovanju, najboljših 16 igralcev stare celine. V počastitev tega medijsko zelo podcenjenega, super vrhunskega dosežka smo v Namiznoteniškem klubu Kamnik izvedli repliko turnirja TOP-16.

Med povabljenimi odličnimi igralci je zmagal Kamničan Aleš Luskovec, drugi je bil Grega Jelinc iz Vodic, tretji Medvoščan, Janez Bergant in četrti Franci Pavli iz Domžal. Priložnost za nastop in za potrditev svoje kvalitete in napredka sta dobila še obetavna mlada kamniška igralca Filip Košir in Sebastjan Luskovec. Tekmovanje je potekalo v telovadnici OŠ Marije Vere, pogoji so bili vrhunski, kot tudi prikazana igra vseh mojstrov bele žogice. Zanimivo je bilo gledati zmagovalca Aleša, ki je s svojim obrabnim slogom lovil vse hitre in vrtljive žogice tudi tri metre od mize in spravljal svoje konkurente v obup z nezgrešljivostjo. Na vsako malce bolj nezanesljivo reakcijo nasprotnikov se je v hipu spreobrnil iz lovca v suverenega napadalca, ki na samosvoj, všečen in gledljiv način osvaja točke, nize in dvoboje.

V nedeljo je zaključeno še eno prestižno namiznoteniško tekmovanje v naši občini.

Po šestih tednih bojev v Elitni Ligi za jakostno lestvico smo končno dočakali razplet, ki je bil poln nepričakovanih izidov in nerealiziranih želja in priložnosti. Po osvojenih točkah v šestih turnirjih, ko je tri krat zmagal in tri krat bil drugi je suvereno skupno točkovno zmago dosegel mladi Luka Koželj iz Šmarce. V finalu zadnjega turnirja se mu je imenitno in nepričakovano zoperstavil Marko Osolnik, ki je do 2:2 v nizih imel dvoboj pod kontrolo. V končnici odločilnega niza so Lukovi mladost, kondicija in samozavest premagali izkušenost in profesionalne servise mojstra Marka Osolnika. Drugo mesto v skupni razvrstitvi je dosegel Matjaž Mikuš, tretje Matej Habjanič in četrto finalist zaključnega turnirja Osolnik. Omeniti velja še lep napredek in prvo zmago v karieri, Tomaža Zeliča proti veteranu, Željku Đuriću. Očitno je, da prihaja do menjave generacij v Namiznoteniškem klubu Kamnik, kar je tudi bilo za pričakovati in je pohvalno. Med 23 nastopajočimi igralci Elitne lige so odlične dvoboje prikazali tudi: Dušan Volkar, Robi Gril in Tadej Zelič. Malce smole pri žrebu in nekaj bolezenskih odsotnosti so jim preprečili uvrstitev na stopničke za zmagovalce.

Po dveh tednih premora prihajajo novi namiznoteniški dogodki, ki jih nestrpno pričakujemo. V sredo, 23.3. bo na sporedu občinsko šolsko prvenstvo za učence osnovnih šol Kamnika in Komende. V nedeljo, 27.3. bo tradicionalno odprto prvenstvo Kamnika za člane, rekreativce in veterane.

Vse zainteresirane občane in občanke vabimo, da v prihodnih tednih zbrusijo svojo formo, se opogumijo in pridejo na tekmovanje, v OŠ Marije Vere v nedeljo, 27. marca. Namiznoteniški klub Kamnik organizira tradicionalno 11. Odprto prvenstvo Kamnika v počastitev občinskega praznika, rojstnega dneva generala in pesnika, Rudolfa Maistra Vojanova.

Zapisala: Darinka Ž.