Naslovnica / ŠPORT / Namiznoteniško občinsko prvenstvo

Namiznoteniško občinsko prvenstvo

Na občinskem prvenstvu v namiznem tenisu, ki je odigrano v OŠ Marije Vere v nedeljo, 26.9. 2021 sta občinska prvaka postala Grega Svetec v članski in Franc Sitar v veteranski kategoriji. V močni, kvalitetni in izenačeni konkurenci sta oba pokazala nekaj več od drugih. Tisto več pri Svetcu so bili močni spin-vrtljivi obojestranski udarci pri Sitarju pa izjemni in nepredvidljivi servisi.

Lepa in urejena dvorana, krasno tekmovalno in prijateljsko vzdušje, nekaj novih obrazov, zagnanost nastopajočih in razburljivi dvoboji so glavne značilnosti prvenstva. Igralci stari od 12 do 77 let so še enkrat potrdili, da v namiznem tenisu leta niso odločilna temveč je to znanje, vaja, koncentracija in borbenost. Nekaj šahovskih potez, menjav ritma, kratke in dolge žoge, skrajšane diagonale in močni spini so gledalcem jemali dih in jih pripravili, da so navdušeno aplavdirali.

Med prisotnimi sta bila podžupan, g. Bogdan Pogačar in občinski svetnik, g. Tone Iskra. Po tekmovanju smo ju vprašali o vtisih. Podžupan Pogačar nam je dejal sledeče: » Odlični igralci in lepa izvedba tekmovanja so me navdušili. Bil sem že pripravljen, da bi tekmoval. Tudi župan, g. Matej Slapar se je prijavil za nastop, toda rahla poškodba in bolezen sta naju ustavili. Po videnem ne bi dosegla odmevnejše uvrstitve, toda pomembno je sodelovati mar ne?«  Občinski svetnik, g. Tone Iskra, ki ima veliko namiznoteniških izkušenj je obujal spomine v pogovoru s sedanjim šefom stroke pri NTK Kamnik, g. Borisom Hribarjem. Povedal nam je, da je zelo presenečen nad visoko kvaliteto kamniških igralcev. Ni vedel, da v Kamniku delujejo kar tri športna društva, ki se zelo aktivno ukvarjajo s to lepo športno panogo in sicer: ŠD Tuhinj, ŠD Šmarca in Namiznoteniški klub Kamnik.

Na oder za zmagovalce v članski kategoriji so tokrat stopili:

  1. Grega Svetec
  2. Matjaž Mikuš
  3. Tone Kralj
  4. Željko Đurić
  5. v tolažilni skupini je bil Peter Pančur

V veteranski kategoriji, nad 60 let so kolajne osvojili:

  1. Franc Sitar
  2. Srečo Berlic
  3. Ivo Zelič
  4. Edo Osenk
  5. v tolažilni skupini je bil Božo Rojc

Grega Svetec nam je povedel sledeče: »V poletnih mesecih delam na ladji in sem takoj po prejemu obvestila, da bo občinsko prvenstvo prosil za kratek dopust. V ponedeljek se že vračam v Split in nadaljujem z delom. Zelo rad treniram namizni tenis in tekmujem. Veseli me, da se po koroni spet odpirajo dvorane in da so dovoljena športna tekmovanja.«

Izkušeni Franc Sitar nam je razkril stare modrosti. Izjavil je: »Stari rek pravi, da se zgodovina ponavlja. Dokazilo za to je, da sem po točno 20 letih ponovno občinski prvak v namiznem tenisu. Vmes sem se veliko ukvarjal s košarko, tenisom, tarokom, šahom in tekom. Brez športa ne morem. V tem tednu, ki je evropski teden športa, vabim vse mlade, da se športno aktivirajo. Postali bodo bolj zdravi in zadovoljni.«

Med tekmovanjem so nas obiskali igralci, ki so se v poletnih mesecih pripravljali v našem klubu in so v soboto, 25.9. na državnem prvenstvu za rekreativce v Ljutomeru ostvarili izjemne uspehe. Državna prvakinja je postala Darinka Mlakar, državni prvak v dvojicah Robert Mali, državni podprvak pa Bojan Maselj. Čestitali smo jim, podarili klubske majice in zaigrali Zdravljico.

Za vzorno organizacijo in izvedbo občinskega prvenstva so poskrbeli športni delavci iz Namiznoteniškega kluba Kamnik.

Zapisal: Željko Đurić