Naslovnica / NOVICE / Naslednji tržni dan Okusi Kamnika bo že 19. marca

Naslednji tržni dan Okusi Kamnika bo že 19. marca

Domače zaloge pridelkov in shrankov gredo počasi h koncu, kar je bilo moč opaziti tudi na današnjem, že 30. tržnem dnevu Okusi Kamnika, na katerem je svoje pridelke in izdelke predstavilo nekaj manj ponudnikov kot običajno, bo pa zato tržnica zagotovo mnogo bolj pisano obarvana prihodnji mesec, ko bo tržnica Okusi Kamnika na Glavnem trgu že v soboto pred cvetno nedeljo.

 Nekoliko slabšo današnjo ponudbo domačih dobrot gre v večji meri najbrž res pripisati temu, da lokalni pridelovalci nimajo več na zalogi toliko pridelkov in izdelkov kot v sezoni, bržčas pa je nekaj pripomogla tudi uvedba davčnih blagajn, kajti nekateri ponudniki vsega potrebnega v zvezi z novo pogruntavščino oblasti še niso uspeli urediti, kak običajni ponudnik, pa je današnje mrzlo-vlažno sobotno dopoldne sklenil preživeti doma tudi zavoljo tega, ker je potrebno od nedavnega za stojnico nekaj malega tudi plačati.

trzni dan 20 5

Vreme sicer ni bilo najbolj prijazno, ampak tega obiskovalcev tržnice, ki jim ni vseeno kaj jedo, ni pretirano zmotilo, se pa nadejamo, da bo čez slab mesec dni, ko bo na vrsti naslednji kamniški tržni dan, v deželo prišla že pomlad.

Kljub današnji, nekoliko bolj postno skromni ponudbi, obiskovalcem, ki so obiskali že 30. tržni dan Okusi Kamnika na Glavnem trgu, domov ni bilo treba iti praznih rok, saj so se lahko dodobra založili z domačim kruhom, mesninami, jajci, slaščicami in še s čim, saj so se na stojnicah predstavili: Klavnica in domače mesnine Soud, Hiša slaščic Tarangela, Kmetija Pr Anžič, biološko dinamična kmetija Pri Vodiškarju, Kmetija Močnik, trgovina Zlata ptička, rokodelka Damjana Spruk, Ivankini krofi, Kmetija Špeh in Kamniške vezilje.

Naslednji tržni dan, pa za razliko od ostalih, ne bo potekal na zadnjo soboto v mesecu, ampak že 19. marca, se pravi na soboto pred cvetno nedeljo, ko bo še čas, da si gospodinje tudi na kamniškem Glavnem trgu izberejo dobrote, ki jih bodo položile v velikonočno košarico.

Bo pa zagotovo velikonočno obarvan tržni dan še bolj raznolik in pisan, saj bo predpraznična tržnica popestrena z ustvarjalno delavnico cvetnonedeljskih butaric, lokalnimi rokodelskimi izdelki ter kulturnim programom.