Naslovnica / ŠPORT / Naslovi državnik pravakov v sablji in meču tudi letos Kamničanom

Naslovi državnik pravakov v sablji in meču tudi letos Kamničanom

Državno prvenstvo v sabljanju, ki je letos potekalo v Kamniku, je bilo za kamniške sabljače zelo uspešno, četudi zaradi prepovedi gledalcev na tribunah, verjetno prednost domačega terena ni bila odločilna.

Dekleta in fantje so namreč vse obdobje epidemije izkoristili vsako možnost treninga, ki je bila dopustna. Marljivost ter prilagodljivost pri treningih je bila nagrajena z odličji. Iz kamniškega sabljaškega kluba tako prihajajo novi članski državni prvaki: Peter Krajnc, sablja, Meta Mali, sablja, Lars Ponikvar, meč, pa tudi mladinski: Tei Zaviršek Žorž, sablja, Meta Mali, sablja, prav tako pa tudi kadetski in v kategorijah U14, U12 in U10. Prav poseben podvig pa je kamničanom uspel tudi v floretu, saj je v mladinski konkurenci Tei Zaviršek Žorž prisabljal bron.

 

Med zbiralce odličij so se uvrščali tudi najmlajši kamniški sabljači. V kategorijah U14, U12 in U10 so se pomerili tako v sablji kot tudi floretu in meču. V njihovem prvem orožju sablji, so osvajali tudi  naslove državnih prvakov in to kljub temu, da so v času najstrožjih epidemioloških ukrepov treningi za njih potekali kar preko vidopovezav.

Vsem sabljačem in njihovemu trenerju Robertu de Nicoli čestitamo in jim želimo lepe počitnice na katere se te dni odpravljajo. Ne bodo dolge, saj se tekmovalci že 1. avgusta odpravljajo na priprave v Italijo. Po vrnitvi iz Italije pa bodo s treningi nadaljevali v novi dvorani, s prenovo katere je tudi te dni pričelo vodstvo kluba.

Barbara Prislan