Naslovnica / NOVICE / Nasvidenje, Kul petki

Nasvidenje, Kul petki

Park Evropa se je minuli petek še zadnjič letos prelevil v jedilnico z ležalniki, mizicami ter prijetnim ambientom z živo glasbo. Kul petki se namreč za letošnje poletje poslavljajo. Zadnji, deveti, večer je potekal v sodelovanju s festivalom Kamfest, ki je poskrbel za izbrano glasbo. Na odru je nastopila skupina YU generacija, ki je izvajala rock hite nekdanje skupne države.

Kot vedno pa je bila na voljo tudi odlična hrana. Tako so obiskovalci uživali v slastnih Mangoop burgerjih, v specialitetah Vratarnice Pr’Mojci, v ponudbi Term Snovik, ljubitelje arabske hrane so tokrat navduševali falafli Okusi Orienta, za slaščice pa sta skrbela Waffel to go in Sladki kot. Obiskovalci pa so lahko uživali tudi v pivih Barut, Lampelj in Menin’c.

Kot rečeno, se uspešnica poletja za letos poslavlja. Prireditev je potekala ob petkih od 22. junija do 17. avgusta od 18. do 23. ure. Vse večere so obiskovalci lahko uživali v dobri hrani in pijači ter v prijetnem ambientu z živo glasbo različnih glasbenih zvrsti. »Z obiskom prireditve smo zelo zadovoljni,« ocenjujejo na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, kjer so prireditev organizirali. »Prireditev je pritegnila veliko število obiskovalcev, tudi iz širše okolice Kamnika, in je postala priljubljena stalnica poletnih petkovih večerov tudi tujih turistov. Pokazalo se je, da so petkov večer, dobra hrana, prijetna glasba, čudovit ambient in sproščeno vzdušje odlična kombinacija za zaključek delovnega tedna.«

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je kulinarične večere v parku Evropa prvič organiziral lani julija, ko so zaradi izrazitega zanimanja obiskovalcev morali dodati še en dodatni večer v avgustu. Letos se je prireditev vrnila pod imenom Kul(inarični) petek.

»Tudi prihodnje leto se bomo potrudili, da bomo zapolnili vseh pet čutov obiskovalcev, zato pravimo –  nasvidenje, Kul petek,« še dodajajo organizatorji.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik