Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Nautic Cafe v Mercatorju – dobra kavica z morskim pridihom

Nautic Cafe v Mercatorju – dobra kavica z morskim pridihom

V kamniškem poslovnem centru Mercator se nahaja prav simpatično urejen lokal Nautic Cafe, kjer je moč v prijetnem ambientu popiti zares odlično kavico ter uživati ob izvrstnem domačem sladoledu.

Če človeka po res dolgem času zanese na nekoliko odmaknjen jugozahodni rob poslovnega centra Mercator, je prav prijetno presenečen nad tamkajšnjim, domala povsem na novo urejenim lokalom Nautic Cafe.

Prav luštno in udobno urejen lokal z morskim pridihom, kot namiguje že samo ime lokala, je še toliko prijetnejše presenečenje, saj smo na ta konec prvega kamniškega poslovnega centra skorajda nekoliko pozabili. V gostinskem lokalu na vogalu Mercatorja se je v zadnjih letih namreč zvrstilo cel kup različnih najemnikov, še nedavno tega precej zanemarjen lokal, pa je bil, kot vse preveč kamniških lokalov, več let tudi zaprt.

Prijeten prvi vtis

Kot je moč soditi že po prvem, prav zares prijetnem vtisu, pa je odslej v omenjenem lokalu povsem drugače. Temu v prid priča že dejstvo, da so Nautic Cafe, kljub temu, da ob odprtju, ki se je zgodilo domala sočasno z novoletnim zaprtjem mestne kavarne, novi najemniki niso zganjali kakega posebnega pompa, med prvimi odkrili zahtevnejši stalni gostje zaprte mestne kavarne, ki so v Nautic Cafe-ju našli nov, predvsem pa lepo urejen in umirjeno prijeten kotiček za medsebojno druženje.

Družinska energija

Zasluga za to gre članom družine Sitar, ki so morali pred odprtjem temeljito zavihati rokave in pošteno zanemarjen lokal najprej temeljito očistiti in prenoviti, pri čemer so mu uspeli vdihniti, ne le novo podobo, ampak tudi povsem drugačno – kot pravi Tanja Sitar, ki ob pomoči hčerke Tanite in sina Marka ter prijaznih natakaric vodi lokal – družinsko energijo.

Tanja in Tanita Sitar.

Domač, toplo družinski pristop pa se ne odraža zgolj v izgledu, ampak tudi v ponudbi lokala, ki čez dan utripa v kavarniškem vzdušju, pod večer pa se prelevi v prijetno barsko zbirališče, ki ga občasno popestrijo tudi različni zabavno-družabni dogodki.

Vesela posadka Nautic Cafe-ja.

Dobra kava in domač sladoled

Kava, ki jo pohvalijo številni, tudi najzahtevnejši gostje, je res dobra. To lahko potrdi tudi pisec teh vrstic, ki sicer uživa zgolj švohnato brezkofeinsko različico, vendar je na svoje veliko veselje odkril (šele) tretji kamniški lokal, kjer se omenjeni brezkofeinski zvarek zares lahko vsaj približno kosa s svojo polnoaromatično sestro.

Nadvse zanimiva je tudi ponudba naravnega, domačega sladoleda, ki mu niso dodani razni konzervansi in drugi industrijski dodatki, ki bi mu, na škodo našega zdravja, omogočali, da bi lahko brez težav dočakal tudi SPIZ-ove pogoje za starostno upokojitev, zaradi česar je domala dnevno svež, pri sadnih vrstah sladoleda, pa utegnejo priti na svoj račun tudi vegani.

Pestra je tudi ponudba, prav tako domačih tortic, predvsem med mlajšimi in bolj sladkosnedimi gosti, pa so pravi hit različni in nadvse bogato obloženi frapeji. Je pa v Nautic Cafeju moč prigrizniti tudi kak toast in pizzo, najbrž pa še kaj drugega, česar pa za enkrat še nismo uspeli odkriti.

Vredno obiska

Skratka, Nautic Cafe, ki se nahaja na jugozahodnem vogalu zgornjega nadstropja poslovnega centra Mercator, je prav lušten kotiček, ki se ga zagotovo splača obiskati, bodisi med nakupovalnim oddihom, bodisi za popoldansko sladko pregreho, ali pa tudi za prijeten zaključek dneva.

 

Nautic Cafe ja namreč odprt vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, in sicer od 8. do 22. ure, ob petkih in sobotah, pa je obratovalni čas podaljšan za še eno uro.

Če se nekoliko pošalimo, pa je Nautic Cafe kot nalašč tudi za aklimatizacijo pred skorajšnjim oz. še težko pričakovanim odhodom na morje. Vzdušje je pravo, le do plaže je nekoliko daleč.