Naslovnica / Črna kronika / Ne le ropar z nožem, ampak tudi družinski nasilnež
Nož, ki so ga zasegli policisti in s katerim naj bi ropar grozil prodajalkam. Foto: PU Ljubljana

Ne le ropar z nožem, ampak tudi družinski nasilnež

Policisti so kamniškega serijskega roparja, ki je oropal več kamniških prodajaln odkrili, ko so obravnavali kaznivo dejanje družinskega nasilja, 32-letni osumljenec pa naj bi bil že stari znanec policije.

V Ljubljani je danes potekala novinarska konferenca na kateri so policisti predstavili podrobnosti o treh kamniških ropih in prijetju 32-letnega storilca, ki pa očitno ni zgolj ropar, ampak tudi družinski nasilnež.

32-letnemu moškemu, ki je osumljen treh kaznivih dejanj ropa in družinskega nasilja, so kamniški policisti prostost odvzeli 15.  januarja.

Nož na vrat v drogeriji

V okviru kriminalistične preiskave ugotovili, da je osumljeni prvo  dejanje  izvršil  pozno  popoldan  19. decembra, ko je na Ljubljanski cesti  v  Kamniku  vstopil v drogerijo Tuš in od prodajalke zahteval denar.  Svojo  zahtevo je podkrepil z uporabo telesne sile in večjega noža. Kot smo izvedeli v sami prodajalni, pa je v omenjeni prodajalki od zadaj na vrat nastavil večji nož.

Prodajalka mu je v  strahu za  svoje  življenje in osebno  varnost iz blagajne izročila gotovino  v višini 100 evrov, k sreči pa v dogodku ni bila telesno poškodovana.

Rop marketa na Kranjski

Že naslednji dan, 20. decembra v zgodnjih jutranjih urah, se je osumljeni ponovno podal na roparski pohod, ki ga je tokrat izvršil v marketu Tuš na Kranjski cesti v Kamniku, kjer je 32-letnik, s  pretvezo nakupa, na prodajni trak pri blagajni odložil pločevinko pijače in zavojček žvečilnih gumijev, ki mu jih je prodajalka poračunala in izdala račun.  Osumljeni  je za plačilo prodajalki izročil 5 evrski bankovec, ko pa je le-ta odprla predal  blagajne, pa je izvlekel nož in se z njim nagnil proti  njej,  zaradi  česar  se  je  prodajalka močno  prestrašila in odstopila od blagajne, iz katere je 32-letnik  nato  sam  pograbil bankovce, si jih natlačil  v žep in zbežal iz prodajalne, pri čemer pa je bil precej neroden, saj je med bežanjem izgubil skoraj ves odtujeni denar, tako da je njegov roparski izkupiček na koncu znašal zgolj 10 evrov.

Rop knjigarne

Tretji oborožen rop pa je  32-letnik  14.  januarja popoldne, ko je, podobno kot v prejšnjih dejanjih, z uporabo noža in grožnje od prodajalke v knjigarni na Ljubljanski cesti v Kamniku izsilil 150 evrov gotovine, prodajalki pa je pri tem dejal nekako v smislu: “Ti mi daj samo denar, pa bo vse v redu.”

Družinski nasilnež

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti, z namenom izsleditve in odkritja storilca, intenzivno zbirali obvestila  in dokaze, pri čemer so, med drugim, opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali  sledove, opravili  številne informativne pogovore in pridobili posnetke  video nadzornih kamer.

Opravljene so bile tudi prepoznave oseb po fotografijah, s katerimi pa se identiteta storilca ni zadostno potrdila, saj je osumljeni pri dejanjih svoj videz prikrival s pomočjo pokrival preko glave  in  obraza.

Kljub temu pa so policisti storilcu, vseeno »dihali za ovratnik«, saj so v sklopu preiskave, na  podlagi načina izvrševanja kaznivih dejanj in delnega videza/opisa storilca nakazali možno identiteto tega, vendar svojih sumov z z gotovostjo niso mogli potrditi vse do dne, ko so obravnavali  in  preiskovali drugo kaznivo dejanje (nasilje v družini), pri katerem  so  ugotovili ujemanje osumljenčevih značilnosti (videz, oblačila, obutev) s storilcem kaznivih dejanj ropov.

Specialni povratnik

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, so policisti na  podlagi  zbranih  dokazov  in  potrditve  identitete  osumljenca, so policisti 32-letniku odvzeli prostost in pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo, pri  kateri  so  našli in zasegli predmete, ki ga utemeljeno povezujejo  s  kaznivimi  dejanji  ropov (oblačila v času storitve kaznivih dejanj in nož).

Osumljeni 32-letnik je bil včeraj, skupaj s kazensko ovadbo, predan preiskovalnemu sodniku, ki mu je po zaslišanju odredil pripor. Zagotovo tudi zaradi tega, ker je bil osumljenec  v preteklosti že obsojen za tovrstna kazniva dejanja in da gre za t.i. specialnega povratnika.

Za  kaznivo  dejanje  Rop  po  206. členu Kazenskega zakonika je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve