Naslovnica / NOVICE / Ne parkirajte pred vrati gasilskega doma!

Ne parkirajte pred vrati gasilskega doma!

Ne bodite tako brezobzirni in brezvestni, da bi z neprimernim parkiranjem ovirali pri delu gasilce ter  s tem ogrožali varnost ljudi in premoženja.

Danes dopoldne, okrog 11.30, so gasilci prejeli poziv, da naj bi v Kamniški Bistrici gorela trava. K sreči se je bil nedolgo zatem poziv preklican, saj se je izkazalo, da gre za pomoto pri obveščanju.

K sreči pa tudi zaradi tega, ker so se gasilci PGD Kamniška Bistrica ob odzivu na poziv znašli v precej zoprni situaciji, kajti zaradi voznika oz. voznice, ki je svoj avto parkiral kar pred vrati gasilskega doma, pravzaprav sploh niso mogli izvoziti oz. vsaj ne tako hitro, kot bi lahko sicer.

S podobnimi težavami se gasilci, ne zgolj v Stranjah, ampak najbrž še kje, soočajo večkrat, zato najbrž velja še enkrat objaviti opozorilo: NE PARKIRAJTE PRED VRATI GASILSKIH DOMOV!

Gasilci PGD Kamniška Bistrica sicer razumejo, da je v okolici šole, pošte ter gasilskega doma premalo parkirišč, ampak ker nesreča nikoli ne počiva, vse sokrajane in obiskovalce vljudno naprošajo, naj svojih vozil ne parkirajo pred vrati gasilskega doma, saj s tem ovirajo delo gasilcev, zaradi njihovega nepremišljenega in neodgovornega parkiranja, pa so lahko, v primeru požara, ali kake druge nesreče, ki zahteva takojšnje ukrepanje, lahko ogrožena tudi življenja.