Naslovnica / NOVICE / Ne virus, ne dež nista preprečila jubilejnega, že 15. Maistrovega pohoda

Ne virus, ne dež nista preprečila jubilejnega, že 15. Maistrovega pohoda

Člani in simpatizerji Društva general Maister Kamnik so se danes zjutraj, navkljub pršenju dežja, zbrali pred Maistrovim spomenikom ter se, po kratkem kulturnem programu, po mestnih ulicah podali na jubilejni, že 15. Maistrov pohod na Stari grad.

Letošnji Maistrov pohod, s katerim se običajno zaključi niz prireditev v počastitev kamniškega občinskega praznika, je bil sicer načrtovan že za mesec aprilu, vendar je bil, zaradi težav in ukrepov, ki jih je zakuhal novi koronavirus, tako kot večina drugih prireditev, žal odpovedan.

Ker so se preventivni ukrepi nekoliko sprostili, pa so se člani Društva general Maister Kamnik odločili, da tradicionalni, letos pa tudi jubilejni pohod, čeprav z nekaj zamude, vsemu navkljub tudi letos izpeljejo.

Tako so se, četudi v nekoliko manjšem številu kot običajno, najvztrajnejši med njimi, ki se niso ustrašili ne virusa, ne nekaj današnjih kapelj dežja, ob osmi uri zbrali pri spomeniku Rudolfa Maistra, ki je bil postavljen pred petdesetimi leti.

 

Tu so najprej prisluhnili pozdravnima nagovoroma predsednika društva in župana ter krajšemu kulturnemu programu v izvedbi kvarteta Krt, nato pa se, kot običajno, skozi mesto in mimo hiše generala Maistra, Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, kot že štirinajstkrat poprej, podali proti, tokrat žal v deževne meglice zavitemu, Staremu gradu.