Naslovnica / Črna kronika / Nepotrebna gasilska intervencija zaradi neprijavljenega kurjenja
Simbolična fotografija.

Nepotrebna gasilska intervencija zaradi neprijavljenega kurjenja

Gasilci in gasilke PGD Kamnik so bili včeraj ob 15.29 obveščeni, da se v gozdu od Podhruške proti Vranji peči močno kadi.

Zaradi obvestila zaskrbljene prijaviteljice  se je deset gasilcev z dvema voziloma nemudoma odpravili proti domnevnemu požaru sredi gozda, pri čemer so se soočili s težkim dostopom in težko določljivo lokacijo, saj dim v gozdu ni bil izrazit.

gasilci 2

Ob prihodu na prizorišče domnevnega požara so gasilci ugotovili, da gre za nadzorovano kurjenje v gozdu pri Spodnjih Palovčah, ki pa ni bilo ustrezno prijavljeno, kar je povzročilo nepotrebno intervencijo gasilcev.

Nadaljnje ukrepanje gasilcev ni bilo potrebno, zato so se vrnili nazaj v Kamnik.

V intervenciji je skupaj sodelovalo 17 gasilcev, zaključena je bila ob 17.00 uri, je bila pa o dogodku obveščena tudi policija.

Opozorilo

V izogib podobnim primerom nepotrebnih gasilskih intervencij in potrati dragocenega časa gasilcev naj opozorimo vse, ki nameravate nadzorovano kuriti oz. požigati v naravi, da o tem prej obvestite vsaj vaše lokalno gasilsko društvo. To lahko storite bodisi s klicem na interventno številko 112, ali pa s klicem na telefonsko številko lokalnega gasilskega društva oz. PGD Kamnik.