Naslovnica / Črna kronika / Neprevidno in nepravilno obračanje 22-letnega voznika je povzročilo nesrečo

Neprevidno in nepravilno obračanje 22-letnega voznika je povzročilo nesrečo

22-letni voznik je z nepravilnim polkrožnim obračanjem pri nekdanjem Stolu povzročil nesrečo v kateri sta bili poškodovani dve osebi.

Včeraj popoldne, okoli 15:10, je pri avtobusni postaji na Duplici prišlo do prometne nesreče v katerem sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je nesrečo povzročila nepremišljenost 22-letnega voznika, ki se je najprej ustavil na avtobusnem postajališču pri nekdanjem Stolu, nato pa polkrožno obrnil v nasprotno smer vožnje, pri čemer se ni prepričal, če premik lahko stori varno tudi za druge udeležence v prometu.

Pri tem 22-letnik ni upošteval niti talnih označb oz. polne črte, zaradi česar je vanj trčil 73-letni voznik manjšega tovornega vozila, ki je v tistem času pravilno pripeljal po Ljubljanski cesti.

V nesreči sta 73-letni voznik in njegova sopotnica zadobila lahke telesne poškodbe, policisti pa so oba voznika preizkusili tudi z alkotestom, ki pa je bil pri obeh negativen.

Na prizorišču nesreče so, razen policistov, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik ter reševalci NMP Kamnik, ki so nudili prvo pomoč in zdravniško pomoč ponesrečenima osebama, gasilci pa so obenem zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji in usmerjali promet.

Policisti so 22-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.