Naslovnica / NOVICE / Nesebična gasilska pomoč pri sanaciji škode po neurju v Domžalah

Nesebična gasilska pomoč pri sanaciji škode po neurju v Domžalah

Občanom občine Domžale, ki jih je pred dnevi prizadelo hudo neurje s točo, so na pomoč nesebično priskočili tudi gasilci Gasilske zveze Kamnik.

29. 07. 2020 je v večernih urah občino Domžale zajelo neurje s točo, ki je povzročilo večjo škodo na infrastrukturi, številne kleti so bile zalite z vodo, preko 480 stanovanjskih objektov pa je utrpelo škodo na strešni kritini.

Glede na obseg poškodovanih objektov in razsežnosti dogodka, so bile Gasilske zveze v Regiji Ljubljana 3 pozvane k pomoči pri sanaciji poškodovanih streh.

Pozivu se je, kot vedno do sedaj, odzvala tudi Gasilska zveza Kamnik. Poveljstvo GZ Kamnik je vse tri dni organiziralo in koordiniralo odhode gasilskih enot na pomoč prizadetim v sosednjo Občino Domžale.

Tako je v treh dneh pri sanaciji posledic neurja sodelovalo vseh trinajst gasilskih društev iz Občine Kamnik. Sanacija objektov je bila zahtevna predvsem iz vidika zagotavljanja varnosti sodelujočih enot, precej nevšečnosti pa je povzročilo močno razgreto ozračje, vendar je štab CZ Občine Domžale venomer skrbel za zadostne količine potrebnih sredstev za nemoteno delo, osvežilne napitke in prehrano.

Tako smo 30 in 31. 7.2020 sodelovali pri sanaciji v popoldanskem času,  01. 08. 2020 pa v dopoldanskem času, pri tem pa je skupaj sodelovalo:

  • prostovoljnih gasilskih društev iz občine Kamnik
  • 25 vozil
  • 140 operativnih gasilcev.

Zahvala gre vsem sodelujočim enotam iz GZ Kamnik, za hiter odziv in nesebično pomoč sosednji Občini Domžale.

Gašper Baloh
poveljnik GZ Kamnik