Naslovnica / Črna kronika / Nesreča kolesarja

Nesreča kolesarja

Gasilci in reševalci so priskočili na pomoč kolesarju, ki je padel in se poškodoval na območju Velike Lašne.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili gasilci in reševalci o nesreči obveščeni včeraj okrog 18:30, kot so ugotovili policisti, pa naj bi kolesar padel sam. Kolesar je vozil po lokalni cesti v naselju Velika Lašna, od naselja Vranja Peč proti naselju Čeplje in pri stavbi številka 17 naselja Velika Lašna zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo (kršitev določil prvega odstavka, 45. člena ZPrCP) izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Utrpel je hude telesne poškodbe.
Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

Na pomoč poškodovanemu kolesarju so priskočili gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali mesto nesreče ter nudili pomoč reševalce Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, ki so poškodovanega kolesarja z reševalnim vozilom odpeljali v Klinični center Ljubljana.

Ob 18.30 je v Veliki Lašni, občina Kamnik, padel kolesar. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, ter nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi in prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci so poškodovanega kolesarja prepeljali v UKC Ljubljana.