Naslovnica / Črna kronika / Nesreča na Mengeškem polju: Polna luna krivi pločevino

Nesreča na Mengeškem polju: Polna luna krivi pločevino

Okrog 19. ure je na Mengeškem polju znova prišlo do prometne nesreče, ki pa se je tokrat iztekla razmeroma srečno.

V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili, ki sta iz Mengša vozili v smeri proti Kamniku, pri čemer je mlajši voznik vozila Renault Clio, kot je bilo moč soditi po razpršenosti razbitin po vozišču, bržkone zaradi premajhne varnostne razdalje, pri precej veliki hitrosti od zadaj zadel voznico manjšega dostavnega vozila, zaradi česar sta obe vozili pristali izven cestišča.

Kljub temu, da so na prizorišče nesreče prišli tudi reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, se je vse skupaj končalo razmeroma srečno, saj nihče od udeležencev nesreče ni ni bil resneje poškodovan, tako da so se lahko reševalci že kmalu vrnili nazaj v Zdravstveni dom Kamnik.

 

Na kraju prometne nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so, kljub polnolunsko navdahnjenemu petku, ki jim utegne nakopati še kako težavo, preudarno poskrbeli za urejanje prometa.

Cestne zapore so namreč postavili že na križiščih, ki so omogočali nemoten obvoz prek Šmarce oz. Drnovega, tako da zaradi nesreče, kljub temu da je bila cesta dlje časa v obe smeri zaprta za ves promet, ni prišlo do večjih prometnih zastojev.

Upajmo, da gasilci zaradi polnolunsko norčavega petka ne bodo imeli preveč burne noči.

Gasilci so na obeh vozilih odklopili akumulatorje, ob koncu intervencije pa vlečni službi pomagali natovoriti razbitine ter poskrbeli še za očiščenje cestišča.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, so bili policisti o nesreči obveščeni včeraj okoli 19. ure. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila vozil iz smeri Mengša proti Duplici ter zaradi vožnje z neprilagojene hitrosti s prednjim delom vozila trčil v zadnji del pred seboj vozečega vozila.

Po trčenju so na vozišču ostali deli vozil, ki so poškodovali še tretje mimo vozeče vozilo. Povzročitelj nesreče, udeleženka ter njena sopotnica v vozilu so utrpeli
lažje telesne poškodbe. V nesreči je, po nestrokovni oceni, nastalo za okoli 13.500 eur materialne škode.

Policisti so povzročitelju nesreče na kraju izdali izdan plačilni nalog.