Naslovnica / Črna kronika / Nesreča pri spravilu lesa
Simbolična fotografija

Nesreča pri spravilu lesa

Pri spravilu lesa v Stahovici je bil huje poškodovan 40-letni moški, na katerega je pri izvleki hlodovine padlo izruvano drevo.

Danes dopoldne, okoli 10:30, so bile kamniške urgentne službe obveščene o delovni nesreči, do katere je prišlo v gozdu pri Calcitovem kamnolomu v Stahovici.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, je bil pri delu v gozdu huje poškodovan 40-letni moški, na katerega je padlo drevo. Po do sedaj zbranih obvestilih je omenjeni gozdni delavec, skupaj z še eno osebo, opravljal sečnjo dreves, pri izvleki podrtih dreves pa se je eno izmed njih zataknilo v nepodrto drevo, ki se je izruvalo skupaj s koreninami in padlo na delavca, ki je stal ob traktorju s katerim je opravljal izvlek.

Poškodovanemu delavcu so na pomoč priskočili reševalci NMP Kamnik in gorski reševalci GRS Kamnik, ki so mu na kraju oskrbeli poškodovan hrbet, gleženj in roko ter ga prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana, po prvih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah delovne nesreče, o svojih izsledkih pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.