Naslovnica / Črna kronika / Nesreča v Stahovici: Bolni poljski voznik se je s tovornjakom zaletel v steber

Nesreča v Stahovici: Bolni poljski voznik se je s tovornjakom zaletel v steber

Zgodaj popoldne je v Stahovici prišlo do nesreče, ki so ji botrovale hude zdravstvene težave poljskega voznika tovornjaka.

Danes, okoli 12:30, je v prostorih podjetja Calcit v Stahovici prišlo do manjše delovne oziroma, bolje rečeno, prometne nezgode, v kateri se je, pri vožnji v nakladalne prostore podjetja, poljski voznik tovornjaka zaletel v enega izmed stebrov.

Kot je znano po prvih, še neuradnih informacijah, so nezgodi botrovale hude zdravstvene težave poljskega voznika, ki ga je obšla slabost. Močno obolelega poljskega voznika je na kraju oskrbela reševalna ekipa NMP Kamnik, ki ga je nato, s sireno in modrimi lučmi, odpeljala tudi na nadaljnje zdravljenje.

Omenjena nesreča oz. blažji trk tovornjaka v steber, pa sam po sebi najbrž ne bi bil nič posebnega, če bi bolni poljski voznik v steber ne trčil tako nesrečno, da je iz njegovega tovornjaka po trku začela iztekati nafta.

Z omejevanjem iztekanja in nevtralizacijo razlitega goriva so nemudoma začeli že zaposleni, med katerimi je tudi kar nekaj prostovoljnih gasilcev, nekoliko kasneje pa so jim na pomoč prihiteli še gasilci PGD Kamnik, ki so prečrpali in posesali ostanke razlitega goriva ter poskrbeli za odstranitev onesnaženih vpojnih sredstev, za obdelavo katerih bo poskrbela pristojna pooblaščena služba.

V nesreči ni bil nihče poškodovan, prav tako pa ni prišlo do morebitnega onesnaženja okolja, upamo pa, da bo hitro okreval tudi nesrečni poljski voznik.

 

X