Naslovnica / Črna kronika / Nesrečni ovinek je ravnal tudi alkohol

Nesrečni ovinek je ravnal tudi alkohol

V prometni nesreči v Mekinjah je bil poškodovan voznik osebnega vozila, ki se je pod vplivom alkohola z avtom prevrnil na streho.

Včeraj zvečer, par minut pred 20. uro, so bile kamniške urgentne službe obveščene, da je na ovinku Neveljske poti pod Prašnikarijo v Mekinjah prišlo do prometne nesreče, v kateri se je osebno vozilo prevrnilo na streho.

Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so prizorišče zavarovali, ugasnili vozilo in preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin, za poškodovanega voznika pa je poskrbela reševalna ekipa Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik.

 

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je bil v nesreči samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba vozišča zapeljal s ceste, pri čemer se je vozilo prevrnilo na streho, voznik prevrnjenega enoprostorca pa se je v nesreči lažje telesno poškodoval.

V postopku s policisti se je izkazalo, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj preizkus alkoholiziranosti v njegovi sapi pokazal 0.87 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.

Zaradi nesreče je bila lokalna cesta Mekinje – Nevlje nekaj časa zaprta, policisti pa zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.