Naslovnica / Črna kronika / Nesrečo naj bi povzročila neprilagojena hitrost

Nesrečo naj bi povzročila neprilagojena hitrost

Do včerajšnje nesreče na Mengeškem polju, ki jo je povzročila prek osemdeset let stara voznica, naj bi prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, nihče izmed udeležencev pa ni vozil pod vplivom alkohola.

Policisti so bili o včerajšnji nesreči obveščeni včeraj ob 11.40, z zbranimi obvestili pa so ugotovili, da je starejša voznica osebnega vozila znamke Honda vozila iz Mengša proti Duplici, ter v bližini odcepa za Drnovo, domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo oplazila osebno vozilo znamke Audi, ki ga je prehitevala.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je voznica izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s cestišča, kjer se je vozilo večkrat prevrnilo, v nesreči pa se je voznica Honde poškodovala, zaradi česar je bila z reševalnim vozilom NMP Domžale odpeljana v Klinični center Ljubljana.

Policisti so voznico in voznika preizkusili tudi z alkotestom, ki pa pri nobenem izmed njiju ni pokazal prisotnosti alkohola.

Na prizorišču nesreče so, poleg policistov in reševalcev posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, počistili razlite motorne tekočine, potegnili vozilo nazaj na cestišče ter nudili pomoč pri nalaganju vozila na avto vleko ter do prihoda reševalcev nudili pomoč poškodovani voznici.

Po grobi oceni je v nesreči nastalo za okoli 6.000 evrov materialne škode, zaradi nesreče pa je bil na regionalni cesti Kamnik – Mengeš nekaj časa oviran promet.