Naslovnica / Črna kronika / Neurje je povzročilo kopico težav
Foto: PGD Kamnik

Neurje je povzročilo kopico težav

Gasilke in gasilci različnih gasilskih društev ter delavci Komunalnega podjetja Kamnik imajo širom kamniške občine obilo dela z odpravljanjem nevšečnosti, ki jih je povzročilo nocojšnje neurje z močnimi padavinami.

Nevihta z močnimi padavinami je svojo jezo nad našimi kraji najsiloviteje stresla okoli 19.30-te ure, ko so bili gasilci obveščeni, da na Kregarjevem meteorna voda zaliva kletne prostore stanovanjske hiše.

Le nekaj minut zatem so gasilci podoben klic na pomoč prejeli tudi iz Bistričice, kjer pa posredovanje k sreči vendarle ni bilo potrebno.

Kmalu zatem so meteorne vode zalile tudi stanovanje v Stahovici, hudourne vode pa so v Bistričici odtrgale del cestišča in poplavile objekt.

Neurje, ki je zagotovo dodobra znova poškodovalo oz. uničilo kar nekaj makadamskih cest na območju občine,  je povzročilo tudi sproženje zemeljskega plazu na območju KS Sela, zaradi česar so bili na pomoč poklicani delavci Komunalnega podjetja Kamnik, ki bodo bržčas morali še kar nekaj dni odpravljati vse posledice nocojšnje nevihte.

S širšega območja Tuhinjske doline, ki je bila prav tako deležna obilnih padavin, mestoma pa ponovno tudi toče, zaenkrat še ni informacij o kakih večjih posredovanjih gasilcev, kjub vsem težavam in nevšečnostim, ki jih je nocoj povzročilo muhasto vreme, pa smo na Kamniškem tokrat vseeno odnesli precej bolje, kot v sosednji Savinjski dolini oz. v okolici Celja, kjer je neusmiljeno klestila tudi zelo debela toča.