Naslovnica / Črna kronika / Neurje s točo je pustošilo v Kamniku in Komendi

Neurje s točo je pustošilo v Kamniku in Komendi

Vse posledice neurja z debelo točo, ki je sinoči pustošilo na širšem območju Kamnika in Komende, so se marsikje v celoti razkrile šele danes zjutraj, zaradi neurja pa so imeli polne roke dela tudi gasilci in komunalni delavci.

Včeraj zvečer je širše območje Kamnika in Komende zajelo neurje z točo, ki je povzročilo nemalo škode in težav.

Debela toča je najhuje klestila na območju Križa, Komende, Šmarce, Duplice, Volčjega Potoka in Kamnika, od koder poročajo o številnih poškodovanih strehah, razbitih strešnih oknih, okenskih steklih ter poškodovanih vozilih, obenem pa so meteorne vode marsikje zalivale prostore, tako da so se gasilci iz obeh občin komajda lahko sproti odzivali na klice na pomoč.

Sklateno listje in druge naplavine so namreč mašile odtočne jaške, zaradi česar je voda marsikje vdirala v stanovanjske in druge prostore, gasilci so morali ponekod iz kletnih prostorov izčrpati tudi več kot pol metra vode.

Marsikje so bili v sinočnjem v celoti uničeni vrtovi in poljšine, neurje pa je močno poškodovalo tudi številne makadamske ceste.

 

Natančna ocena povzročene škode bo bržkone znana šele v nekaj dneh, bržkone pa bodo, razen komunalnih delavcev in krovcev, v prihodnjih tednih močno zasedeni tudi lokalni avtokleparji.