Naslovnica / Črna kronika / Neurje z močnim dežjem in točo je zajelo Kamnik

Neurje z močnim dežjem in točo je zajelo Kamnik

Današnje neurje z močnim dežjem in točo že povzroča težave, gasilci pa imajo delo predvsem z vdori meteorne vode na različnih lokacijah.

Gasilci so najprej na pomoč priskočili stanovalcem kletnega stanovanja na ulici MatijE Blejca, kjer jim je meteorna voda, zaradi neurejenega strešnega odtoka, že drugič v tem tednu vdrla v stanovanje.

 

Le malo zatem, ko se je nevihta z Duplice premaknila nad Kamnik, pa so gasilci morali odhiteti tudi v središče Kamnika, kjer je meteorna voda grozila, da bo vdrla in zalila kavarno Rotovž tik ob občini, tudi tu pa se je razlog skrival v slabo propustnem požiralniku meteorne vode.

Ko pa je Kamnik zajel še drugi nevihtni val s točo, ki je prestrašila kar nekaj voznic in voznikov, pa so začele meteorne vode zalivati še dvorišče in klet na Tunjiški cesti, garaže na Medvedovi, klet na Zapricah, klici gasilcem pa se še kar vrstijo.

Nadejamo se, da se bo današnje nevihtno popoldne čim prej uneslo in umirilo, predvsem pa, da nalivi in toča ne bodo povzročili večje škode.