Naslovnica / NOVICE / Nevarna drevesa pod Starim gradom so (končno) odstranjena

Nevarna drevesa pod Starim gradom so (končno) odstranjena

Na brežini nad cesto pri odbojkarskih in teniških igriščih Pod Skalo, s katere se je na regionalno cesto podrlo že več dreves, so delavci Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo v minulih dneh odstranili vsa nevarna drevesa, ki so se nahaja pod poleti nameščeno varovalno mrežo.

Drevesa so bila, po informacijah, ki smo jih dobili na prizorišču, odstranjena v soglasju z lastnikom zemljišča, domnevno pa tudi na njegove stroške. Sama brežina pod varovalno mrežo je bila temeljito očiščena vseh nevarnih dreves, ki so bila že dlje časa, vsaj nekatera izmed njih pa, predvidoma že vse od žledoloma,  označena tudi z gozdarsko oznako za odstranitev.

 

Stanje je odslej zagotovo mnogo boljše kot je bilo, saj odstranjena nevarna drevesa, ki so se nahajala tik ob cesti oz. nad njo, odslej ne bodo več ogrožala pešcev in voznikov na odseku regionalne ceste od Plečnikovega mostu do Pod Skale, je pa nad omenjeno varovalno ograjo kljub temu še vedno opaziti vsaj nekaj potencialno nevarnih, poškodovanih in celo na pol podrtih dreves, ki bi se ob nenadnem padcu utegnila še vedno podreti tudi na cesto.