Naslovnica / Črna kronika / Nevarna najdba na podstrešju stanovanjskega bloka

Nevarna najdba na podstrešju stanovanjskega bloka

Med prenovitvenimi deli so gradbeni delavci na podstrešju stanovanjskega bloka na Župančičevi ulici v Kamniku našli neeksplodirano ubojno sredstvo.

Po prvih, še neuradnih informacijah, so gradbeni delavci danes dopoldne, nekaj pred 10. uro, med izvajanjem del v ostrešju stanovanjskega bloka na Župančičevi ulici našli ročno bombo, ki jo je nekdo, najbrž že dolgo tega, shranil za enim izmed strešnih tramov.

Predvidoma ročna bomba, ki naj bi izvirala še iz časov druge svetovne vojne, na podstrešju bloka pa je bržkone shranjena že vsaj nekaj desetletij, ne predstavlja večje nevarnosti, so pa so policisti, do prihoda strokovnjakov državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, ki bodo poskrbeli za strokovno in varno odstranitev ter uničenje nevarne najdbe, vseeno preventivno zavarovali prizorišče.

Informacijo o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva so potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana ter navedli, da je bila pri prenovitvenih delih v okolici ene izmed stavb v Kamniku najdena
ročna granata, ki po vseh verjetnosti izvira iz druge svetovne vojne. Kraj je bil zavarovan, pristojne službe bodo poskrbele za ustrezno odstranitev.