Naslovnica / Črna kronika / Nevarno piromansko izživljanje v mestnem jedru Kamnika

Nevarno piromansko izživljanje v mestnem jedru Kamnika

Vse kaže, da je v Kamniku znova na delu piroman, ki si bolestno krajša čas s požiganjem zabojnikov za smeti.

Kamniški gasilci so morali ponoči dvakrat posredovati v središču Kamnika, kjer so na dveh različnih mestih goreli zabojniki za smeti.

Najprej so, okoli 23:20, posredovali na Prešernovi ulici, kjer je ob pročelju banke gorel zabojnik za komunalne odpadke, ki pa ga je k sreči, še pred prihodom gasilcev ter še preden je ogenj uspel zajeti več zabojnikov in povzročiti še večjo škodo, pogasil priseben občan, ki je goreč zabojnik zalil z vodo.

Požar zabojnika pa najbrž ni bil naključen, saj so morali gasilci že kmalu zatem v središču mesta posredovati še enkrat. Dobrih deset minut čez polnoč so bili namreč obveščeni o novem požaru zabojnikov za smeti, ki so tokrat goreli nedaleč stran od prvega požara, in sicer na Glavnem trgu, kjer so plameni zajeli dva goreča zabojnika za komunalne odpadke.

Na prizorišču obeh požarov so, razen gasilcev, posredovali tudi policisti, ki bodo poskušali raziskati vzroke požara, glede na okoliščine in sosledje dogodkov pa obstaja upravičena domneva, da je v obeh primerih šlo za nameren požig oz. za nevarno in bolestno piromansko izživljanje.