Naslovnica / Črna kronika / Nevihte povzročajo težave in gasilcem nalagajo obilo dela

Nevihte povzročajo težave in gasilcem nalagajo obilo dela

Nevihte z močnim vetrom in dežjem so zaenkrat največ težav povzročile na območju Tuhinjske doline, kjer je močan veter podrl precej dreves, eno izmed njih se je v Motniku podrlo tudi na gospodarski objekt, v vasi Bela pa je veter razkril tudi streho stanovanjske hiše in hleva.

Gasilci iz Kamnika, predvsem pa iz Tuhinjske doline, so zaenkrat zabeležili osem posredovanj oz. intervencij. Na terenu posredujejo prostovoljni gasilcev iz društev PGD Kamnik, Nevlje, Motnik, Zgornji Tuhinj in Špitalič, medtem ko so gasilci PGD Srednja vas v pripravljenosti, če bo morda potrebno še kam priskočiti na pomoč.

Gasilci so, med drugim, sprostili promet na regionalni cesti Motnik-Ločica, na katero se je podrlo večje drevo, prav tako so s ceste odstranili drevo s ceste na Poreber, na Slapeh in v Zgornjem Tuhinju, največ dela pa imajo v vasu Bela pri Motniku, kjer je neurje odkrilo streho hleva ter hiše, kot smo že omenili, pa je padlo drevo poškodovalo tudi streho gospodarskega objekta v Motniku.

O številnih težavah zaradi neviht z močnim vetrom poročajo tudi iz sosednjih občin.

Po napovedih vremenoslovcev naj bi se vremenske razmere v drugi polovici noči umirile, zato se nadejamo, da je najhujše že mimo.