Naslovnica / Črna kronika / Nezaslišana uničevalna žlehtnoba

Nezaslišana uničevalna žlehtnoba

Le kdo bi vedel kaj se je pletlo po glavi podlo škododelnemu “voluharskemu” podležu, ki je na vrtu oz. njivi poruval in uničil vse kar je raslo.

Kamniški policisti so bili v petek dopoldne, 2. 6. 2022, obveščeni o poškodovanih vrtninah v Zgornjem Tuhinju. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec ponoči prišel na vrt ob stanovanjski hiši ter izpulil več sadik zelenjave in sadja, s čemer je lastnike vrta, po podatkih Policijske uprave Ljubljana, oškodoval za okoli 500 evrov.

Vsak vrtičkar, ki ve koliko truda in dela je potrebno vložiti v vzpostavitev in nego zgledno urejenega vrta, pa se bo najbrž strinjal, da se tovrstne škode pravzaprav ne zna izmeriti v denarju, še posebej, ker je bil podlež pri svojem nerazumljivem uničevalnem početju nadvse temeljit, saj naj bi izruval prav se, kar je raslo na omenjeni njivi, od krompirja, čebule, česna, paradižnikov… , skratka celo ozimnico.

 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca, o vseh ugotovljenih okoliščinah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, upamo pa, da škododelnega „tuhinjskega voluharja“ čim prej uspejo izslediti ter ustrezno kaznovati.

Ker se vrt oz. njiva nahaja blizu ceste, lastniki vrta lepo prosijo vse, ki bi morda v času uničenja njihovega vrta mimogrede opazili kaj nenavadnega, kar bi lahko pomagalo pri izsleditvi storilca, da o tem obvestijo kamniške policiste.

Foto: Lastniki uničenega vrta