Naslovnica / Črna kronika / Nezaslišano: Ukradeno in zažgano vozilo Zdravstvenega doma Kamnik

Nezaslišano: Ukradeno in zažgano vozilo Zdravstvenega doma Kamnik

Ponoči oz. v jutranjih urah je bilo izpred Zdravstvenega doma Kamnik ukradeno službeno vozilo znamke VW Caddy, ki je bilo dopoldne zažgano najdeno ob cesti na območju Starega gradu.

Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal direktor ZD Kamnik Sašo Rebolj, ki je bil o vsem skupaj obveščen v dopoldanskih urah, k sreči ni šlo za reševalno vozilo, ampak za službeno vozilo hišnika zdravstvenega doma, v katerem pa ni bilo medicinske opreme, ali kake druge opreme.

Po besedah dr. Saša Rebolja, se v ZD Kamnik s primeri tatvin in vandalizma srečujejo pogosto, saj so bile z vozil, ki jih uporabljajo patronažne sestre, že večkrat ukradene tudi registrske tablice in pnevmatike.

Po podatkih PU Ljubljana so bili policisti danes, nekaj po 8. uri, obveščeni o vozilu na cesti proti Palovčam, ki je v celoti pogorelo.

Policisti so zbrali obvestila in opravili ogled kraja ter ugotovili, da je za zdaj še neznani storilec nekaj po polnoči izpred vhoda zdravstvene ustanove odpeljal vozilo znamke VW Cady. Po tem se je storilec odpeljal do kraja, kjer je bilo vozilo najdeno in ga zažgal.

Z dejanjem naj bi nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode, policisti s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo.

Kakšen motiv oz. namen je imel zlonamerni neznanec, da je vozilo najprej ukradel, nato pa še zažgal, zaenkrat še ni znano, se pa nadejamo, da ga bodo policisti, ki primer preiskujejo, čim prej odkrili.